Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 09:00
Abonamente
 
 
 

Afaceri 7 Iunie 2016, ora 12:02

La Bălți și Soroca au avut loc primele sesiuni de instruire în cadrul Programului GEA

Marime Font

Mai mulți reprezentanți a afacerilor mici și mijlocii au participat la o sesniune de instruire a în cadrul Programului de susţinere a sectorului în subprogramul „Suport în lansarea afacerii”, etapa a III „Gestionarea eficientă a afacerii”.

52 de reprezentanți au participat la instruiri, printre care administratori ai IMM-urilor (Întreprinderilor Mici și Mijlocii), contabili, manageri, au fost inițiați în domeniile contabilității, legislației muncii și managementul resurselor umane.

Gestiunea Eficientă a Afacerii (GEA) este un program de instruire continuă destinat antreprenorilor de orice vârstă ce practică activităţi economice, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial. Scopul Programului este sporirea nivelului de cunoştinţe a agenţilor economici pentru desfăşurarea unei activităţi economice eficiente. Din anul 2016 în cadrul acestui program, ODIMM oferă module de instruire pentru companiile cu potențial de creștere si de export.Printre alte module propuse pentru instruiri sunt planificarea strategică a afacerii, managementul financiar, inclusiv administrarea resurselor împrumutate, marketing online, proceduri de participare la proiecte europene, gestiunea eficientă a timpului, tehnici eficiente de vânzare și mercendaising, activitatea economică externă şi relaţiile vamale, înregistrarea în calitate de plătitor a TVA şi aplicarea legislaţiei în domeniu, achiziţiile publice şi legislaţia în domeniu și alte subiecte necesare pentru gestionarea unei afaceri. Cursurile de instruire se desfăşoară pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Instruirile sunt oferite gratis pentru toți antreprenorii mici și mijlocii. Antreprenorii doritori de a participa la cursur au posibilitatea de a alege locul participării la seminar și se pot înregistra on-line pe saitul ODIMM, accesând link-ul: http://www.odimm.md/index.php?option=com_content&view=article&id=72

Până în prezent ODIMM a organizat 426 de seminare, în cadrul căror au fost instruite 12700 persoane, dintre care 66 la sută sunt femei.

TIMPUL.MD


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md