Actualitate

La Cahul s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului Pâinii

 Brutarii și-au expus numeroasele produse de patiserie, pentru care au fost acordate diverse mențiuni. Expoziția a fost urmată de un program artistic consacrat pâinii, susținut de ansamblurile artistice din localitățile participante la Festival, care au evocat drumul pâinii – de la boabele de grâu până la pâinea scoasă din cuptor, se menționează într-un comunicat al Ministerului Culturii.

„Scopul Festivalului este cunoașterea profundă a tradițiilor de confecționare a pâinii ritualice, legate de diverse evenimente din viața oamenilor, sărbători, anotimpuri, muncile tradiționale”, se mai arată în comunicat.

Festivalul a avut loc în incinta Casei de Cultură și a fost organizat de către Consiliul raional Cahul, Direcția Cultură Cahul, cu sprijinul Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial din subordinea Ministerului Culturii.

Prima ediție a Festivalului-concurs regional al Pâinii cu genericul „Preacurată-i fața pâinii”, a fost organizată anul trecut la Edineț.
Sursa: trm.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *