Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 14:49
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 15:11    Din editia print

ȘTIREA ZILEI pentru fanii lui Dodon / La capitolul bunăstarea cetățenilor săi Rusia începe să fie depășită și de Mongolia

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Rusia nu poate depăși decalajul față de țările occidentale cele mai dezvoltate după cei mai importanți indicatori ai bunăstării cetățenilor, sunt concluziile experților de la Boston Consulting Group (BCG), care au prezenta raportul lor anual, scrie Nezavisimaia Gazeta (NG).

Federația Rusă se află nu numai în urma țărilor europene dezvoltate, ci și a multora dintre vecinii săi asiatici, cum ar fi India, China, Vietnam și chiar Mongolia.

Nivelul bunăstării economice a cetățenilor din diferite țări este evaluat de experții BCG pe baza propriului indice SEDA (Sustainable Economic Development Assessment – evaluarea dezvoltării economice durabile), care ia în considerare zece indicatori: educația, ocuparea forței de muncă, sănătate, venituri, stabilitatea economică, mediul, participarea civică, infrastructura, eficiența administrației publice, egalitatea veniturilor.Analiza acestor date permite evaluarea dinamicii relative a bunăstării cetățenilor in 162 de țări ale lumii, declară BCG. Indicele permite măsurarea bunăstarii fiecărei țări atât din punct de vedere static, cât și dinamic.

Rezultatele au fost împărțite în patru mari categorii: „înalt și în creștere”, „scăzut și în creștere”, „înalt și în scădere”, „scăzut și în scădere”.

„Poziția cea mai avantajoasă pe această hartă este a țărilor care se află în primul grup. Ele nu numai că au atins un nivel înalt de bunăstare a cetățenilor, dar continuă să facă progrese suplimentare în această direcție. Cele mai defavorizate ar trebui să fie considerate statele din ultimul grup, al patrulea: starea actuală și dinamica de dezvoltare sunt mai slabe decât în ​​majoritatea celorlalte țări. Ele au rămas în urmă și decalajul continuă să crească”, explică experții.

Rusia intră în a treia categorie. Dupa nivelul bunăstării actuale, țara se află în urma principalelor state dezvoltate, iar în funcție de dinamica dezvoltării – este depasita și de multe țări asiatice, este concluzia expertilor citati de NG. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md