La casa de papel / Monede de aur de peste 2 milioane de dolari, furate în urma unui jaf armat la monetăria Mexicului

publicat în Actualitate pe 7 August 2019, 07:41

Indivizi înarmați au furat sute de monede comemorative din aur, în valoare de peste 2 milioane de dolari, dintr-un sediu din Ciudad de Mexico al Casa de Moneda, monetăria națională a Mexicului, a anunțat poliția, potrivit postului BBC News, scrie Mediafax. 

Doi indivizi au amenințat agenții de securitate de la un sediu al monetăriei mexicane, reușind să fugă cu peste 1.500 de monede aflate într-un seif care era deschis. Atacatorii au plecat pe motociclete înainte ca poliția să ajungă la locul faptei. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului care a avut loc marți.

Autoritățile suspectează că unii dintre angajații monetăriei au fost implicați în jaf, relatează cotidianul La Vanguardia.

Monedele de aur, denumite "centenarios", au fost emis pentru prima dată în anul 1921, cu ocazia aniversării centenarului independenței Mexicului. Pe aversul monedelor se află stema Mexicului, iar pe revers este monumentul Îngerul Independenței (Monumento a la Independencia) din Ciudad de Mexico și vulcanii Iztaccíhuatl și Popocatépetl, aflați pe fundal.