Film

La Chişinău a început Festivalul Filmului Japonez

Solicitat de agenţie, Ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii, a menţionat că evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Culturii Japoneze, care a început pe 3 octombrie în R. Moldova cu demonstrarea tradiţiei culturii japoneze ikebana (aranjament floral) de către profesorii Sasaki Yasuhito şi Zamada Midori.

Potrivit oficialului, festivalul urmăreşte drept scop de a prezenta viaţa şi modul de gândire al japonezilor. „Sperăm că prin cele patru filme veţi afla mai multe despre noi şi ţara noastră”, a subliniat Masanobu Yoshii.

În prima seară, a fost proiectat filmul "Thermae Romae". Eroul principal al filmului este Lucius (Abe), un arhitect al băilor spa pentru Imperiul Roman. Acesta din neatenţie călătoreşte în timp şi se trezeşte într-o casă de baie japoneză modernă. El preia elemente de cultură japoneză pe care învaţă să le aplice la Roma şi are un mare succes, care îl provoacă pe împărat să-i poruncească să construiască un spa masiv.

Astăzi, vor fi proiectate peliculele "Povestea gătitului în stil Samurai" (ora 11.00), "Mameshiba" (ora 13.55) şi "Să nu mă supravegheze nimeni" (ora 15.15). Filmele sunt proiectate în japoneză, cu subtitrare în limba română şi rusă. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Evenimentul este organizat de către Ambasada Japoniei în Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Centrul de Cultură şi Artă Japoneză „Ikenobo”.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992. Ambasada Japoniei a fost deschisă la Chişinău în 2016. Prima ediţie a Festivalului Filmului Japonez a avut loc în perioada 17-18 martie 2017, la Centrul Cultural „Odeon”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *