Social

La Chişinău ar putea fi creat un Centru Republican de Diabet

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a declarat că mizează pe susţinerea Federaţiei Internaţionale de Diabet în crearea unui asemenea Centru la Chişinău. În opinia lui, acesta va asigura întreg procesul de asistenţă specializată, diagnosticarea, tratamentul şi acordarea suportului necesar bolnavilor de diabet.

La rândul său, Şehnaz Karadeniz a confirmat disponibilitatea organizaţiei pe care o reprezintă de a susţine realizarea acestui proiect important în Republica Moldova, menţionând că un obiectiv important în acest sens trebuie să fie prevenirea şi controlul asupra diabetului zaharat.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate problemele legate de aplicarea mai multor concepte de prevenire a diabetul zaharat, precum şi de implementarea măsurilor pentru sprijinirea bolnavilor cu diabet din Republica Moldova.

Interlocutorii au făcut şi un schimb de opinii privind Programul Naţional al Controlului Diabetului pentru anul 2017, care urmează să fie elaborat de către Ministerul Sănătăţii în comun cu organizaţiile neguvernamentale de profil, conform recomandărilor specialiştilor Federaţiei Internaţionale de Diabet, precum şi ai altor experţi internaţionali.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *