Film

La Chişinău începe săptămâna filmelor lui Cristi Puiu

Filmul relatează povestea unui tânăr din Constanţa, cu nume sugestiv, Ovidiu, care doreşte să-şi extindă mica afacere, dar nu are deocamdată mijloace. Un afacerist local îi propune o sumă importantă de bani pentru un transportul unei genţi până la Bucureşti, la o adresă precisă. Călătoria spre destinaţie se transformă într-o aventură plină de pericole, pentru că de geantă sunt interesaţi şi alte persoane.

Cu ocazia premierei, la Chişinău au venit regizorul Cristi Puiu şi Alexandru Papadopol, interpret al rolului principal din film. După proiecţie, publicul va putea discuta cu oaspeţii de la Bucureşti despre filmul prezentat. Precizăm că "Marfa şi Banii" a fost prima producţie românească după 1989, selectată la Cannes, în 2001, secţiunea Quinzaine des Réalisateurs şi se consideră cap de afiş al Noului Val în cinematografia românească. Filmul va fi arătat la până la 17 noiembrie.

Proiecţia filmelor lui Cristi Puiu va continua mâine, la ora 18, cu premiera filmului “Moartea domnului Lăzărescu”, care a propulsat cinematografia românească pe arena europeană. În 2005, filmul a obţinut marele premiu al sectiunii Un certain regard la Cannes.

Timpul.md

  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *