Actualitate

La Chişinău va avea loc o reuniune moldo-comunitară pentru economie

Potrivit unui comunicat de presă remis de executiv instituţiile responsabile, între care Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor, au raportat despre gradul de pregătire a autorităţilor moldoveneşti pentru această reuniune, în contextul eforturilor de restabilire a încrederii cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

De asemenea, au fost examinate rezultatele reuniunii Comitetului mixt Republica Moldova – Uniunea Europeană, instituit în baza Acordului privind Spaţiul Aerian Comun, care a avut loc în perioada 8-9 iunie a.c. la Bruxelles. Astfel, a fost analizat raportul prezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum și de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

De asemenea, la ședința CGIE a fost analizată evoluția implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare, fiind trecute în revistă acțiunile realizate, dar și restanțele în implementarea prevederilor documentului în cauză.

Prim-ministrul Pavel Filip a reamintit că termenul limită de îndeplinire a angajamentelor stipulate în Foaia de parcurs este 31 iulie a.c., iar față de responsabilii care nu vor executa sarcinile trasate vor fi aplicate sancțiuni. Premierul a mai atenționat instituțiile statului că Foaia de parcurs urmează să se realizeze în paralel cu Planul Național pentru implementarea Acordului de Asociere (PNIAA) și a cerut instituțiilor abilitate să monitorizeze strict acest proces.

TIMPUL.MD
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *