Eveniment

La Craiova a fost dezvelit un bust al Regelui Mihai I

Sculptura a fost realizată de artistul craiovean Marcel Voinea și a fost amplasată în Piața Tricolorului, în vecinătatea Universității din Craiova, instituție fondată în anul 1947 prin semnătura suveranului.

Cu acest prilej, Principele Radu a afirmat că istoria Craiovei îi dă acestui oraș dreptul să aspire la titlul de Capitală Culturală Europeană și a transmis mulțumirile Regelui Mihai, despre care a afirmat că de acum înainte va veghea și simbolic asupra urbei, așa cum cu sufletul a făcut-o întotdeauna.

‘Sunt nespus de bucuros că aveți atât de multe edificii cărora le sărbătoriți o vârstă respectabilă, instituții fondate acum un secol, care fac astăzi mândria locului, alături de extraordinara zestre arhitectonică și de toată tradiția economică pe care o aveți. Având două ctitorii regale (n.red.: Filarmonica ‘Oltenia’ și Universitatea din Craiova menționate de primarul Olguța Vasilescu), pe lângă altele câteva ce nu au fost menționate aici, nu e decât firesc ca membrii familiei noastre să fie prezenți aici când le onorați memoria. Având atât de multe lucruri de care să ne aducem aminte în istoria Craiovei din punct de vedere educativ, cultural, economic, arhitectonic, politic, diplomatic, sunt multe argumente care vă dau dreptul să sperați la calitatea de Capitală Culturală Europeană, iar faptul că le și onorați așa cum se cuvine la o distanță atât de mare de la momentul fondării lor, adică aproape trei sferturi de secol, aceasta nu vă face decât cinste. Vă transmit tuturor bucuria și mulțumirea Majestății Sale Regelui că de aici încolo va veghea simbolic asupra urbei așa cum cu sufletul a făcut-o întotdeauna, de la momentul fondării acestor edificii și până astăzi’, a afirmat Principele Radu.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *