Bună Dimineața

La cruciada Moscovei

 O întrebare în zile de sărbători pascale: când o să-l vedem la Chişinău pe Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a neamului românesc?
Un sobor de înalte feţe ale Bisericii Române se roagă acum pentru curăţarea noastră de păcate: Înaltpreasfinţiţii Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei; Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului; Irineu, Mitropolitul Olteniei; Petru, Mitropolitul Basarabiei; Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei; Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului; Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor; Andrei, Arhiepiscop de Alba-Iulia; Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului; Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
Sub crucea acestora ni-i dat să spunem: „Hristos a înviat!”.

P.S.
Aseară, după ce varianta print a ziarului nostru a fost trimisă la tipografie, aflu de la surse responsabile de programul întrunirii de astăzi dintre oficialităţile de la Chişinău şi Bucureşti că preşedintelui intermimar şi preşedintelui Parlamentului R. Moldova i-a fost programată şi o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar Marian Lupu a refuzat-o. Sunt sigur că, la toamnă, el îi va săruta mâna patriarhului Rusiei, Kiril. Vă voi informa atunci despre asta. Dacă nu va fi aşa, o să-mi cer iertare. De la Marian Lupu, dar şi de la cititorii noştri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *