Chișinău

La iarnă, „Termocom” va da căldură tuturor

Mihai Arusoi, director comercial la SA „Termocom”, ne-a declarat că nu vor fi conectate la agentul termic doar blocurile care n-au achitat integral datoriile faţă de prestatorul de agent termic. La sfârşitul lunii septembrie, „Termocom” a expediat avertizări tuturor consumatorilor care au datorii mai mari de 1000 de lei pentru încălzirea din sezonul trecut. Acestora li s-a dat posibilitatea să încheie un contract cu „Termocom” de reeşalonare a datoriilor. Arusoi a prevenit că cei care vor neglija avertizarea vor fi daţi în judecată. Mai târziu, în afară de datorii, ei vor trebui să achite şi serviciile de judecată. Anul acesta, „Termocom” a obţinut de la populaţie prin instanţă achitarea a peste o sută milioane de lei. În prezent, datoriile fondului locativ pentru căldură constituie 496 mln. lei.

Ieri, în timpul şedinţei operative de la Primăria Chişinău, viceprimarul Vladimir Coteţ a anunţat că săptămâna aceasta vor fi încheiate lucrările de pregătire ale sistemului de termoficare din Chişinău pentru sezonul de încălzire 2010-2011. Încă n-au primit paşaport tehnic 11 instituţii de învăţământ din sectorul Râşcani şi două instituţii medicale. Blocurile locative municipale sunt pregătite în proporţie de 80%, iar APLP-urule şi CCL-urile, deşi au pregătit sistemele inginereşti, doar 2% din ele s-au prezentat pentru a primi paşaportul tehnic şi permisele pentru conectare. Arusoi susţine că administratorii acestor blocuri în fiecare an tărăgănează cu obţinerea documentelor, ca să-i determine pe consumatori să-şi achite datoriile.

Şi anul acesta familiile cu venituri mici vor primi compensaţii pentru căldură de la CMC. Din cei 30 de mii de chişinăuieni care au beneficiat anul trecut de compensaţii doar circa 12 mii au depus cerere de confirmare a necesităţii acordării de ajutor. Administraţia locală avertizează că, fără o cerere repetată, nu se va oferi compensaţie pentru căldură. De asemenea, sunt primite şi cereri noi.

Sezonul de termoficare va începe când, trei zile la rând, se vor înregistra temperaturi mai mici de 8 grade Celsius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *