Social

La K-1, Muntean îi face ceaiul lui Voronin

Sâmbătă, la Chişinău a avut loc pentru a treia oară campionatul K-1 din turneul King of Kings (K.O.K.). Cum era şi de aşteptat, la eveniment au participat atât împătimiţi ai sportului şi oameni de afaceri, cât şi politicieni, consuli, alţi oficiali străini. Dacă vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc (PD), a stat la aceeaşi masă cu triplul campion al World Grand Prix, Remy Bonjasky, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a preferat compania lui Iurie Muntean.

Consantin Ţuţu – campion Grand Prix 2011


Constantin Ţuţu

Aşa cum ne-a promis într-un interviu recent pentru TIMPUL, Constantin Ţuţu a câştigat Grand Prix-ul campionatului. Constantin a luptat cu românul Sebastian Horeica, ucraineanul Anatol Şponarski, iar în final cu polonezul Stanislav Zaniewski. Şi World Cup rămâne în Moldova, fiind câştigată de Cristian Dorel, care l-a învins pe polonezul Mateusz Kopiec. Premiile au fost înmânate de către Remy Bonjasky, care a venit la eveniment într-o maşină Mercedes Gelandewagen, înmatriculată la Chişinău. 


Remy Bonjasky

Deşi sâmbătă, la ora 13.00, era aşteptat la negocierile privind alegerea şefului statului, lansate de către Marian Lupu, liderul PCRM, Vladimir Voronin, aşa cum a anunţat de altfel, nu s-a prezentat la întâlnire, dar a mers la campionatul K-1.

Voronin a fost însoţit de colegul său de partid, deputatul Iurie Muntean, despre care presa a scris că ar putea fi următorul preşedinte al PCRM. Intenţionat sau nu, comuniştii şi „prietenii” acestora au fost aşezaţi chiar lângă bariera care separa presa de zona VIP. Muntean a fost atent pe parcursul întregului campionat, dar nu doar la cele petrecute în ring, ci mai curând la şeful său de partid. Într-un moment, a devenit atât de grijuliu, încât atunci când chelneriţa i-a adus lui Voronin paharul şi plicul cu ceai, Muntean, ca dintr-un reflex, a fost deosebit de galant şi… i-a pus şefului său pacheţelul în pahar. Liderul comunist a venit la campionat cu o maşină "modestă", Skoda Superb, al cărei preţ variază între 17-26 de mii de euro.

Precizăm: campionatul K-1 a fost organizat de FEA, condusă de către Dorin Damir, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc. De altfel, deputatul PD a fost şi el prezent la campionat. Am remarcat faptul că nu s-a salutat cu colegii din Parlament şi a plecat la prima pauză. Totuşi, înainte de a pleca, vicepreşedintele Parlamentului a primit din partea organizatorilor o centura neagră pentru contribuţia la dezvoltarea luptelor marţiale din Moldova.

Vladimir Voronin şi Iurie Muntean au stat însă până la final şi au comentat luptele împreună cu alţi invitaţi din zona VIP. Se pare că liderul PCRM a avut emoţii, când în ring a apărut sportivul Pavel Voronin, despre care se presupune că i-ar fi rudă. Din păcate, acesta a pierdut lupta de rezervă cu adversarul său, moldoveanul Serghei Stoyanov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *