La Kyiv, piața de lângă Ambasada Rusiei va purta numele lui Boris Nemțov

publicat în Actualitate pe 16 Noiembrie 2018, 08:59

La Kiev, lângă Ambasada Rusiei, urmeaza să apară Piața Boris Nemțov. Decizia a fost adoptată de Consiliul Municipal prin vot unanim, transmite Radio Liberty.

Opozantul rus Boris Nemțov a fost împușcat mortal langă zidurile Kremlinului pe 27 februarie 2015. Pentru această crimă, în Rusia, au fost condamnati cinci presupuși făptași, dar anchetatorii rusi nu au reusit sa identifice pe cei care au comandat asasinatul. Rudele și suporterii lui Nemțov cred că în spatele asasinarii ar putea fi conducerea Ceceniei.

La Moscova, în memoria lui Nemțov a aparut un memorial ad-hoc pe locul uciderii sale, iar pe casa în care a trăit opozantul a fost instalată o tablită memorială. Autoritățile de la Moscova refuză să redenumeasca cu numele politicianului podul pe care acesta a fost împuscat. În plus, memorialele de pe pod și de lângă casa lui Nemțov sunt adesea vandalizate de activiști pro-Kremlin.

Pana acum, strazi si piete purtand numele lui Boris Nemțov au mai aparut în fata misiunii diplomatice ruse din Washington, și în fața ambasadei ruse din Vilnius.