Ultima oră

La Moscova pregătesc proteste împotriva lui Kadîrov

În acest sens, activiștii partidului au programat pentru data de 26 ianuarie o serie de pichete la administrația prezidențială rusă, anunta serviciul de presă al partidului.

„Opoziția rusă nu se poate eschiva de la un răspuns la amenintarile grosolane cu moartea. La pichetul nostru, vom cere de la Kadîrov sa-și ceara scuze, iar de la Putin – demisia lui Kadîrov din functia de presedinte al Ceceniei”, – arata serviciul de presa Yabloko.

Aminitim, pe 12 ianuairie, la o întâlnire cu jurnaliștii din Groznîi, liderul cecen Ramzan Kadîrov a spus despre reprezentanții opoziției din Rusia ca sunt „dușmani ai poporului” și „trădători” și a cerut să fie judecati ca elemente subversive.

Personalitati și figuri publice din Rusia au cerut demisia lui Kadîrov, iar organizația internațională pentru drepturile omului Amnesty International și „Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor” au solicitat autorităților ruse o reactie la retorica amenințătoare a conducerii cecene la adresa apărătorilor drepturilor omului din Rusia, mass-media și politicieni.

Moscova a reacționat calm la declarațiile lui Kadîrov, explicandu-le prin „mentalitatea poporului cecen”. În special, reprezentantul președintelui Dmitri Peskov a declarat că liderii opoziției „sunt în afara domeniului politic legitim al țării”, prin urmare, cuvintele cecenilor nu ar trebui sa fie folosite pentru a „escalada situația”.
 
paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *