Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:11
Abonamente

Actualitate 14 Martie 2018, ora 07:35

La nivel raional vor fi deschise mai multe centre de tineret

Marime Font

Unsprezece centre de tineret vor fi deschise la nivel raional. În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat marți, 13 martie, acorduri cu președinții raioanelor vizate.  

Pentru dotarea centrelor, a fost achiziționat mobilier și echipament în valoare de 5 milioane de lei, iar pentru dezvoltarea serviciilor de tineret sunt planificate anual câte 8 milioane de lei, transmite IPN.

Ministrul Monica Babuc a spus că, frecventând aceste centre, tinerii vor avea posibilitatea să participe activ la viața socială a comunităților din care fac parte, vor fi încurajați să se dezvolte profesional. Dezvoltarea centrelor va spori nivelul activismului civic în rândul tinerilor și va dezvolta activități de educare, socializare şi de promovare a modului sănătos de viață.„Aceste centre sunt absolut necesare pentru comunitățile noastre. Noi suntem cei care trebuie să atenționăm asupra problemelor tinerilor, să-i implicăm în activități și să-i ajutăm să se dezvolte. Tinerii astăzi se confruntă cu multe probleme din cauza că nu sunt văzuți și auziți”, a spus Iraida Bânzari, președintele raionului Fălești.

Ion Leucă, președintele raionului Glodeni, a declarat că tinerii sunt dornici de a se implica în activități comunitare, dar trebuie ghidați în acțiunile lor. În prezent, neavând un punct de pornire, activitățile sunt organizate haotic.

Cele unsprezece raioane unde vor fi deschide centre de tineret sunt: Cahul, Criuleni, Fălești, Florești, Glodeni, Leova, Nisporeni, Ocnița, Râșcani, Rezina și Strășeni. În noiembrie anul trecut, asemenea acorduri au fost semnate cu nouă raioane: Dubăsari, Edineţ, Hâncești, Orhei, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Cimișlia și Sângerei. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md