Bună Dimineața

La noi, sezonul de omorâre a oamenilor încă nu s-a deschis

În Ucraina, sezonul omuciderilor s-a deschis în primăvară și nu s-a închis încă. Cei doritori de a ucide sunt primiți cu plăcere în echipele de vânători de oameni. Li se dau arme, uniformă, bocanci și rație alimentară consistentă, pentru ca amatorii de a se relaxa, omorând oameni, să nu aibă probleme.

Repet: niciodată, nicăieri nu există condiții mai benefice de a omorî oameni decât pe timp de război, acțiune, care nici nu se mai numește război, ci mai „corect politic” – „conflict armat”. Nici criminalii și asasinii nu se mai numesc așa, ci mai eufemistic – „insurgenți”, „rebeli”, „separatiști”.

Dacă pe timp de pace, omorârea unui singur om e considerată crimă, se fac expertize, se identifică motivele, se caută complicii, instrumentele crimei ș.a.m.d. – într-un cuvânt, uciderea unui om provoacă o întreagă harababură! – pe timpul conflictelor armate de toate acestea nu e nevoie. Fiindcă pe timp de război se ucide conform legislației în vigoare. De aceea, nimeni nu cercetează și nu caută autorii crimei. Cei uciși sunt aruncați într-o groapă comună, buldozerul astupă groapa cu cernoziom pentru ca după câțiva ani peste groapă să crească grâu frumos, în spic ca trestia, în pai ca vrabia!

Dacă pe timp de pace cel care omoară mai mulți oameni e declarat „ucigaș în serie” pe timp de conflict armat nimeni nu îndrăznește să-l caute pe ucigașul în serie. Fiindcă el, ucigașul în serie, e sus, el e Suveranul, garantul Constituției, a drepturilor și libertăților omului…

Ce frumos și plin de viață e Chișinăul seara! Agitație și forfotă pe terase și în restaurante, chefuri, nunți, fanfare. Muzica zguduie pereții, nu are cum să se audă bubuitul bombelor de la câteva sute de kilometri. Noi nu auzim acest bubuit, fiindcă nu e sezonul nostru, ci al lor, al ucrainenilor, frații noștri întru Iisus și ortodoxie. Sezonul uciderii de oameni a fost declarat deschis la ei, nu la noi. La noi sezonul încă nu s-a deschis. De aceea, îl primim pe Rogozin la Chișinău, care are dubla calitate de ucigaș în serie și de complice al Marelui Ucigaș în Serie. Ai noștri îl vor primi, vor da mâna cu el, fără să observe că-i murdară de sânge.

… După mulți ani, un bunic, cu pieptul plin de medalii, e întrebat de nepotul care-l ține pe genunchi:
– Da pentru ce ți-au dat medalia asta?
– Pentru că am ucis doi oameni.
– Da asta, care-i mai mare și mai strălucitoare, pentru ce ți-au dat-o?
– Pentru că am ucis cinci oameni.
Nepotul începe a scânci:
– Vreau și eu așa medalii…
– Las”că vei crește mare și vei avea. Dedușka are să te învețe cum să ucizi mulți-mulți oameni …

Sezonul de omorâre a oamenilor încă nu s-a deschis la noi. Deocamdată acest sezon e în toi în Ucraina. La noi încă mai cântă fanfarele, iar în restaurante și pe la terase seara se cântă cântece de dor și amor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *