Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Spectacole 9 Martie 2016, ora 15:29

La Odesa s-a desfășurat un spectacol în cadrul Festivalului „Mărţişor"

Marime Font

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor”, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a organizat recent la Odesa un spectacol, protagonista căruia a fost solista Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, Mariana Bulicanu.

Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul de Operă din Odesa. Secretarul I al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, Aurelian Dănilă a menţionat că Mariana Bulicanu a excelat în rolul Violetei din opera „Traviata” de G. Verdi.

Potrivit sursei citate, pe lîngă solişti, la succesul reprezentaţiei a contribuit şi orhestra condusă de dirijorul şef al Teatrului de Operă din Odesa, Artistul Poporului din R. Moldova Alexandru Samoilă.„Publicul prezent în sală, printre care au fost şi reprezentanţi ai comunităţii moldoveneşti, au aplaudat călduros protagoniştii spectacolului, inundînd scena cu buchete de flori”, a precizat Aurelian Dănilă.

Sărbătoarea muzicii şi primăverii a fost marcată şi de Comunitatea moldovenească din regiunea Odesa, printr-un amplu concert, care a a avut loc pe 6 martie, în satul Orlovka, raionul Reni. În cadrul Festivalului „Mărţişor” au fost prezentate cîntece şi dansuri populare în interpretarea ansamblurilor de copii şi de maturi.

Aurelian Dănilă a specificat pentru agenţie că Festivalul a avut un caracter vădit internaţional, dat fiind faptul că au participat şi colective artistice de amatori din localităţi ucrainene, bulgare şi găgăuze. Colectivele participante s-au învrednicit de diplome de onoare şi de seturi de cărţi, care au fost înmînate de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, şi preşedintele Asociaţiei comunităţii moldoveneşti din Ucraina, Anatol Fetescu.

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md