Actualitate

La Orhei a fost dat în exploatare încă un drum reparat capital

Cei peste 200 de metri ai străzii Valeriu Briceag au fost reparați capital. A fost scos asfaltul vechi și așternut un nou strat de asfalt și beton. A fost construit trotuarul, dar amenajată și o alee pietonală în preajma grădiniței Nr 8. De asemenea, aici sunt amenajate și spațiile verzi, sădite flori, arbuști și alte plante decorative.

Primarul interimar al municipiului Orhei, Diana Memeț a amintit starea proastă a străzii, menționând că aceasta a fost construită prioritar pentru a asigura accesul părinților și copiilor la grădiniță. „Această stradă a fost prioritară pentru că avem grădinița Nr8. Țineți minte în ce stare era. Nu puteau trece nici unele automobile. Era greu de circulat pentru mămici, copilași. A fost reparat și trotuarul, de care administrațiile anterioare nu și-au bătut capul. Orheiul se străduiește să țină marca și să continue să fie cel mai înfloritor oraș din țară”, a declarat Diana Memeț.

Ea a precizat că până la sfârșitul toamnei vor fi finalizate și alte lucrări – vor fi modernizate câteva curți ale blocurilor de locuit, dar va fi finalizată și reparația grădiniței Nr. 6. În cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, început primăvara trecută, vor fi reparate aproximativ 60 de terenuri de pe lângă blocurile locative.

Strada Valeriu Briceag a fost reparată într-un timp scurt și calitativ, a dat asigurări managerul interimar al Întreprinderii Servicii comunal-locative Orhei, Iurie Garștea. „Având tot suportul și ajutorul administrației publice locale, ne-am străduit să realizăm aceste lucrări în termeni și în conformitate cu standardele de calitate”, a declarat el.

Directoarea grădiniței Nr.8 Lilia Soroceanu, dar și copiii, principalii „beneficiari”, le-au mulțumit celor implicați în reparația străzii și au făcut un tur pe drumul renovat.

Amintim că, în 2015, a fost lansat un amplu program de modernizare a infrastructurii localității, care presupune și reparația capitală a străzilor. În această perioadă toate arterele importante ale Orheiului au fost reconstruite, iar administrația actuală a municipalității continuă realizarea acestui proiect. Mai mult, modernizarea infrastructurii drumurilor sunt realizate cu resursele primăriei, fapt ce a permis optimizarea cheltuielilor și direcționarea banilor economisiți pentru alte proiecte sociale.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *