Timpul Local

La Pănăşeşti e redeschisă grădiniţa

Grădiniţa din satul Pănăşeşti este cea de-a 41-a grădiniţă din RM, inaugurată de Ministerul Educaţiei cu sprijinul autorităţilor locale şi internaţionale. Redeschiderea acesteia a fost un mare eveniment pentru întreg satul, deoarece curând încep lucrările agricole şi părinţii vor putea munci liniştiţi, ştiind că micuţii sunt la grădiniţă. Nici fericirea micuţilor nu avea margini. Nu le venea a crede că toate aparatele de joc, frumos colorate, din curtea grădiniţei, jucăriile noi şi atâtea cărţi le aparţin lor. „Copiii au nevoie de grădiniţă, ca să înveţe şi să crească sănătoşi”, a menţionat ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, prezent la eveniment.

La redeschidere au fost prezente personalităţi originare din raionul Străşeni: campionul mondial la jocul de dame Ion Dosca şi artistul Tudor Ungureanu. „Să nu ne fie teamă să implicăm copiii în activităţi, crezând că sunt prea mici. La orice vârstă, copiii au capacităţi nelimitate de învăţare. Cu cât un om învaţă mai mult, cu atât are mai multe şanse de reuşită în viaţă”, a spus campionul Ion Dosca.
Primarul comunităţii, Vasile Fodea, a remarcat că suma de circa 800.000 de lei, investită în reparaţia şi dotarea grădiniţei de către Ministerului Educaţiei, a stimulat atragerea altor fonduri, oferite de Consiliul raional şi de mai mulţi donatori. Investiţia totală se ridică la 2 milioane 25 de mii de lei.

Grădiniţa din Pănăşeşti a fost renovată şi dotată în cadrul Proiectului „Educaţie pentru Toţi”, susţinut de UNICEF şi Banca Mondială. „Pentru UNICEF a fost o plăcere să colaboreze cu locuitorii satului, primarul, preşedintele raionului, Ministerul Educaţiei şi Banca Mondială pentru a asigura un viitor acestor copii”, a afirmat, la festivitatea de inaugurare a grădiniţei, Alexandra Yuster, reprezentanta UNICEF în Moldova.
La festivitatea de inaugurare au evoluat, alături de copiii din grădiniţă, interpretul Tudor Ungureanu şi formaţia „Muguraşii” din Căpriana, acompaniată de Mihai Bobeică, directorul Şcolii de Arte din Străşeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *