IT&C

La Pro TV Chisinau, Nicu Timofti va prezinta… Stirile Sportive

A fost declarat unul dintre cei mai doriti burlaci de la noi. Pentru o buna perioada a fost si vocea PRO FM. Il auzim de ceva timp citind stirile la Pro TV, iar de saptamana viitoare il vom vedea la pupitrul Stirilor Sportive, de luni pana vineri, la ora 17.00 si 20.00. Cu zambetul sau irezistibil, Nicu Timofti promite sa aduca in fata televizoarelor cat mai multe admiratoare ale sportului.

– Propunerea de a fi „prezentator de stiri” a venit spre tine sau ai tintit tu spre ea?
– Demult imi doream sa devin prezentator. Cativa ani in urma ii ziceam fratelui mai mare ca as vrea sa prezint Stirile Sportive la Pro TV. Anul trecut am primit o oferta din partea directorului si am acceptat-o cu cea mai mare placere.

– Dupa o lunga experienta in radio si una mai scurta in TV, ce diferente ai observat intre aceste doua surse de informare?
– Atat radioul, cat si televiziunea au un farmec aparte. Radioul va ramane pentru mine o mare pasiune. La TV e cu mult mai greu, dar se deschid alte usi.

– Cat timp au durat pregatirile pentru Stirile Sportive? Ce a fost cel mai dificil?
– Esti intr-o permanenta pregatire cand te afli la stiri, deoarece in fiecare zi se intampla ceva nou. E greu cand te asezi pentru prima oara in fata camerei si trebuie sa te gandesti la mai multe odata: sa fii atent la text, sa zambesti, sa tii spatele drept, iar mesajul stirii transmise sa fie pe intelesul tuturor.

– Prompterul iti este acum prieten, coleg sau inamic?
– Este un prieten – pentru ca imi este aproape, coleg – pentru ca muncim impreuna si ar putea fi si inamic, dar asta va arata timpul.

– Ce sfaturi ti-au dat colegele de la Stirile Pro TV Chisinau?
– Numai sfaturi bune. In timpul probelor, imi spuneau ce fac bine si ce fac rau. Natalia Cheptene si Angela Gonta asteapta cu nerabdare aparitia mea in direct. Asta pentru ca s-au saturat de sport, mai ales din cauza denumirilor de echipe si a numelor sportivilor, care uneori nu sunt deloc usor de pronuntat.

– Ai emotii inainte de emisia de luni?
– Sunt sigur ca acestea vor aparea chiar inaintea primei emisii. Imi aduc foarte bine aminte de prima mea emisie la Pro FM, in 2000. Aveam doar 19 ani si aveam atat de mari emotii, de-mi venea sa fug de acolo, sa nu ma auda nimeni. Cu timpul insa, am invatat sa le stapanesc.

– Ce vei face inainte de prima emisie? Dar dupa?
– Nu am planuit niciun ritual inainte de prima emisie. Dupa, insa, voi discuta cu parintii si, eventual, cu sefii despre prestatia mea.

– Ce sport faci in timpul liber?
– Fotbal. Din cand in cand baschet, ping-pong si bowling.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *