Ultima oră

La Smolensk s-ar mai putea găsi rămăşiţe umane

"Suntem profund convinşi că rămăşiţe ale victimelor catastrofei, pe care am vrea să le strângem cu toată grija, se pot afla în continuare pe acest teren", a declarat procurorul militar.

Parulski a anunţat de asemenea că un grup de experţi, însoţit de un procuror, urmează să meargă înainte de sfârşitul lunii la locul catastrofei, pentru a pregăti sosirea arheologilor polonezi care vor inspecta zona, unde au murit preşedintele Lech Kaczynski, soţia sa şi alte 94 de persoane.

Procurorul şi-a exprimat speranţa că Moscova va autoriza arheologii să îşi înceapă activitatea înainte de sfârşitul anului.

Varşovia a ridicat de câteva zile tonul la autorităţile ruse, criticând în special condiţiile de protejare a resturilor avionului prezidenţial, care se află la aeroportul din Smolensk.

Ministrul polonez al Justiţiei, Krzysztof Kwiatkowski, a cerut miercuri Rusiei restituirea epavei avionului în cel mai scurt termen.

"Aşteptăm, în cel mai scurt timp, restituirea resturilor avionului. Conform legislaţiei internaţionale, statul polonez este proprietarul avionului şi a ceea ce rămâne din acesta după o catastrofă", a declarat el, într-o conferinţă de presă.

România Liberă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *