Soroca

La Soroca cetăţenii au venit să voteze cu noaptea-n cap

Valentin Ciuhrii, preşedintele consiliului electoral raional ne-a comunicat că la Soroca sunt deschise 73 de secţii de votare, iar procesul este supravegheat de observatori a 5 partide, acreditaţi de consiliul electoral.

Solicitată de TIMPUL, Rodica Roman, preşedinta biroului electoral al secţiei de votare nr. 7, ne-a comunicat că cetăţenii s-au prezentat la secţie chiar înainte de ora 7. „Poate ei au venit anume de dimineaţă, considerând că votul matinal este cel mai productiv. Toţi membrii comisiei sunt suprasolicitaţi”.

Fiind membru al biroului electoral de 5 ani, Rodica Roman a adăugat că la alegerile din 28 noiembrie cetăţenii sunt mai activi ca niciodată. Cu toate acestea, spune ea, unii cetăţeni nu au posibilitatea să voteze. „Ar fi bine ca cineva să deschidă uşa şi la oamenii în vârstă. Au venit cetăţeni care ne-au spus că vecinul lor nu se poate deplasa la secţia de votare, dar că nu a putut să scrie de sine stătător cerere pentru urna mobilă şi nici nu a avut cine să o facă pentru el, adică nici lucrătorii sociali, nici copii. Nu putem să mergem cu urna mobilă la persoanele care nu au scris cerere”, regretă preşedinta biroului electoral al secţiei de votare nr. 7.

Doina Munteanu,
Soroca

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *