Actualitate

La Stampa: „Ajutorul” rusesc acordat Italiei este aproape INUTIL

80% din livrările rusești în Italia pentru combaterea infecției cu coronavirus sunt „complet inutile sau puțin folositoare” pentru țară, scrie ziarul La Stampa.

Rusia a trimis în Italia în principal echipamente de diagnosticare și dezinfectante. La Stampa a comparat în acest sens ajutorul rusesc cu livrările făcute de autoritățile chineze, care au trimis în principal aparate de respiratie mecanica și măști medicale.

Sursele publicației italiene consideră că ajutând Italia, președintele rus Vladimir Putin urmărește interesele politice și diplomatice. Acestea susțin ca premierul italian Giuseppe Conte a acceptat ajutorul rusesc pentru ”consolidarea relațiilor personale cu Moscova”.

La rândul lor, reprezentanții Rusiei afirmă permanent că ajută Italia dezinteresat și necondiționat. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu are nicio „contra speranță” ca în schimbul ajutorului Italia sa impiedice prelungirea sancțiunilor UE împotriva Rusiei. Același lucru a fost declarat și de ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *