Bună Dimineața

La timpuri noi, eroi noi: Rosca, Socor si Stepaniuc!

Va amintiti de celebrele versuri ale lui Toparceanu din „Balada popii din Rudeni”? „Si cu plosca ridicata,/ Proiectat pe cerul gol,/ Popa capata de-odata/ Maretie de simbol”! Uite-asa, iubite cititor, exact o „maretie de simbol” capata si unii politicieni, ziaristi si institutii de presa de la noi – numai ca de simbol al lipsei de principii, al ticalosirii profesionale. Pentru acestia/acestea nu exista probleme de deontologie, obraz si bun-simt. Ieri spuneau una, azi, cu aceeasi mina inocenta, spun cu totul alta. Afirm acest lucru fara rautate, ci cu adanca amaraciune.

1. Lumea tine minte ce campanie murdara, fara precedent, a fost declansata anul trecut de catre Iurie Rosca si valetii din presa impotriva lui V. Filat, a partidului fondat de el si a ziaristilor din presa independenta. Tonele de maculatura in sute de mii de exemplare il prezentau pe V. Filat, intr-un limbaj suburban, ca fiind „escroc”, „aventurier politic”, „gangsterul tranzitiei, care a pradat tara”, „liderul unei grupari organizate in stil mafiot” etc. Zoile turnate de „jurnalistul” Rosca in capul lui Filat, al colegilor sai si al ziaristilor independenti vor ramane o pata de rusine in istoria presei si politicii moldovene din acest deceniu. Iata insa ca, de parca nu s-ar fi intamplat nimic, astazi Rosca a schimbat macazul. Astfel, la Congresul Partidului Popular European, care a avut loc la 9-10 decembrie 2009 la Bonn, Germania, Rosca declara: „Ma bucur sa il vad aici pe prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Vladimir Filat (…), care reprezinta cel mai puternic partid politic din actuala alianta de guvernare”. Iaca na! Nici nu mi-as fi imaginat, acum un an, ca va veni vremea cand Rosca va trai sentimente de bucurie, vazandu-l pe Filat…

2. Despre pretinsul „analist international” Vladimir Socor am scris in repetate randuri in termeni deloc elogiosi. Atunci cand il canta pe Voronin si elogia monstruoasa coalitie dintre Voronin si Rosca, Socor era criticat de noi, dar adorat de presa comunista. Astazi, cand Socor a intors macazul si il critica pe Voronin, presa lui Voronin, care ieri il lingusea, acum il ataca murdar. Sunt sigur ca, daca maine Socor va reintra in slujba lui Voronin, aceasta presa va relua elogiile la adresa lui. Sa stiti ca am dreptate!

3. Ani de zile am scris despre aceea ca actiunile PCRM si ale lui Voronin personal sunt paguboase si distrugatoare pentru tara, pentru ca exprima nu interesele nationale, ci interesele clanului. Iata ca ne-a fost dat sa auzim exact aceleasi acuzatii din gura unui lider marcant al PCRM, ucenik si soratnik al lui V. Voronin, Victor Stepaniuc. Luni, acesta a declarat la PRO TV Chisinau ca „partidul nu s-a ispravit in activitatea sa, ba mai mult, actiunile acestuia au… fost paguboase si distrugatoare". Iata inca o declaratie naucitoare, iesita din gura lui Stepaniuc: „Am avut 60 de mandate si le-am pierdut pentru ca am pus interesul unor grupuri din partid deasupra (interesului national – n.n.).
Interesante metamorfoze! Mai „interesant” insa mi se pare altceva: cat a mai ramas ca noi, mioritici si crestini cum suntem, sa facem eroi din alde Rosca, Socor si Stepaniuc? Doar de-acum sunt de-ai nostri, daca-l critica pe Voronin, nu? Au avut doar „curajul” sa se lase de Satana, nu?

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *