Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Ungheni 3 Octombrie 2015, ora 10:29

La Ungheni ar putea fi construită o stație nouă de epurare

Marime Font

La Ungheni ar putea apărea o staţie nouă de epurare, construită din bani străini. Despre aceasta au discutat primarul oraşului cu prefectul judeţului Iaşi la ceremonia de lansare a cursei feroviare Chişinău-Iaşi. Este vorba despre un proiect moldo-român, care este la etapa de discuţii. 

Staţia de epurare existentă la Ungheni ar putea ieşi din funcţiune în următorii 1-2 ani. Autorităţile oraşului susţin că au deja un studiu de pre-fezabilitate, o propunere de proiect care a fost făcută de specialişti austrieci. Costurile pentru construcţia unei staţii de epurare s-ar ridica la 7,5 milioane de euro.

„Am avut o întrevedere cu prefectul judeţului Iaşi, Dan Cârlan, unde am pus în discuţie o problemă stringentă – construcţia unei staţii de epurare la Ungheni. Staţia noastră de epurare este într-o stare foarte proastă şi nu poate fi reconstruită. Soluţia este construirea unei staţii noi”, a declarat pentru IPN primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.Primarul a menţionat că aceasta este o problemă stringentă atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru România. „În cazul în care nu vom avea o nouă staţie de epurare, vom fi nevoiţi să aruncăm apele noastre reziduale în râul Prut, care se revarsă în Dunăre, iar Dunărea, la rândul ei, se revarsă în Marea Neagră. De aceea, aceasta devine o problemă a întregii regiuni”, a adăugat primarul.

Cei doi oficiali au discutat şi despre posibilitatea de alimentare cu apă a malului stâng al Prutului de către o societate pe acţiuni română. Astfel, în regiunea localităţii Măcăreşti, ar putea fi organizată subtraversarea râului Prut din partea română către partea moldovenească. Acest proiect s-ar putea extinde pe întreaga regiune de-a lungul Prutului. 

Sursa: IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul