Ultima oră

La Vancouver incep Jocurile Olimpice de iarna

Editia a XXI-a a Olimpiadei Albe va fi inaugurata oficial astazi, la ora 18.00, ora locala (in R. Moldova va fi sambata, ora 4.00), cand pe stadionul BC Place din orasul canadian Vancouver va fi aprinsa flacara olimpica. Biletele pentru festivitatea de inaugurare au fost puse in vanzare incepand cu 3 octombrie 2009, la preturi care au variat intre 22 si 1000 de dolari.

De la Atena si pana la Vancouver, flacara olimpica a parcurs un traseu cu lungimea de peste 45.000 de kilometri. Timp de 106 zile, torta a fost purtata de aproximativ 12.000 de persoane, majoritatea fiind selectate prin programe publice, si a traversat circa 1000 de localitati.

Jocurile Olimpice din acest an se vor desfasura la 86 de probe care vor antrena concurenti din 81 de tari, inclusiv sapte sportivi din Republica Moldova. Selectionata noastra este formata din trei sportivi autohtoni: Victor Panzaru (biatlon), Alexandra Camenscic (schi fond), Sergiu Balan (biatlon), si patru stranieri: Natalia Levcenkova (biatlon), Bogdan Macovei (sanie), Urs Imboden si Christoph Roux (ambii schi alpin). Pregatirile preolimpice s-au desfasurat separat, delegatia noastra integrandu-se in efectiv complet in Satul Olimpic abia cu zece zile inainte de startul Jocurilor.

Cel care va purta drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Olimpiadei este biatlonistul Victor Panzaru, care ieri a implinit majoratul. „Cel mai frumos cadou pentru mine este participarea la Olimpiada si, in special, misiunea de portdrapel”, a declarat Victor in exclusivitate pentru TIMPUL. El a mai spus ca echipa noastra s-a acomodat la diferentele de fus orar, Satul Olimpic este superb, ceea ce predispune la obtinerea unor rezultate sportive care sa bucure suporterii de acasa.

 

FOTO: Delegatia completa a R. Moldova in Satul Olimpic
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *