Ultima oră

La Venetia e ca si la noi

O declaratie in acest sens a facut ieri Ana Gutu, presedinta delegatiei moldovenesti la sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, desfasurata intre 25 si 29 ianuarie curent la Strasbourg, Franta.

 

La Strasbourg, delegatia moldoveneasca a avut o intrevedere cu presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, si secretarul sau adjunct, Thomas Markert. S-a convenit ca, pe 24 februarie, Gianni Buquicchio va intreprinde o vizita la Chisinau, iar institutia pe care o conduce va sprijini R. Moldova in reforma constitutionala

Si presedintele nou-ales al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Mevlut Cavusoglu, va intreprinde prima sa vizita oficiala in aceasta functie in R. Moldova. Misiunea de baza a delegatiei Parlamentului RM, a precizat Ana Gutu, a constat in relansarea RM la APCE si la Consiliul Europei, asigurand obtinerea in viitorul apropiat a statutului de tara in post-monitorizare, prin reafirmarea statului de drept, respectarea plenara a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, asigurarea independentei justitiei, precum si a libertatii presei. Ana Gutu a mai spus ca, pe parcursul lunii martie, coraportorii din cadrul Comisiei de monitorizare vor efectua o vizita in R. Moldova cu scopul perfectarii urmatorului raport, care va fi audiat la sesiunea APCE din aprilie. Tot atunci, va fi lansat un program de asistenta din partea CoE – Pachetul democratic, in sprijinul reformelor in domeniul democratiei si solutionarii problemei transnistrene.

La conferinta au mai participat Valeriu Gheletchi (PLDM) si Stela Jantuan (PD).

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *