Social

Lacul din parcul Lunca Gstei este in asteptare de surse financiare

Damba lacului din parcul „Lunca Gastei” din sectorul Rascani este avariata, iar colectorul de apa, amplasat in preajma strazilor Podgorenilor si Constructorilor, este astupat de namol si trebuie desfundat de urgenta, pentru a fi pus in functiune. Specialistii sustin ca in cazul unor ploi puternice, barajul poate ceda, iar gospodariile oamenilor din zona risca sa fie inundate.

Reprezentantii Directiei situatii exceptionale au mentionat ca damba lacului a fost avariata inca in anul 2005, cand Procuratura Generala a R. Moldova a efectuat investigatii pentru descoperirea unor crime.

Primarul de Chisinau, Dorin Chirtoaca, a spus ca pentru solutionarea definitiva a problemelor legate de lacul din Parcul Lunca Gastei sunt necesare surse financiare importante. De aceea el a propus ca problema lacului sa fie rezolvata in cateva etape.

Initial, urmeaza a fi consolidat barajul lacului. Ulterior, trebuie desfundat colectorul de apa, pentru ca sa permita evacuarea apei.

In acest sens, s-a decis ca Intreprinderea municipala „Exdrupo” sa examineze posibilitatea de a efectua lucrarile de curatare a colectorului din cont propriu, fara surse suplimentare de bani. De asemenea, dupa ce specialistii vor examina proiectul de consolidare a dambei, efectuat de „Acvaproiect”, pot incepe si lucrarile propriu-zise.

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *