Ultima oră

Laima Vaikule vine la Chişinău pentru un concert de caritate

Este vorba de un concert extraordinar de caritate, organizat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău. Concertul va fi susţinut de îndrăgita interpretă Laima Vaikule şi de artiştii autohtoni Tania Cerga şi Cătălin Josan, notează IPN cu rferire la un comunicat al Fundaţiei pentru dezvoltarea Republicii Moldova Edelweiss.

Conform comunicatului, Fundaţia Edelweiss şi Institutul Mamei şi Copilului au semnat un parteneriat de colaborare pentru modernizarea maternităţii din Chişinău, unde se nasc anual circa 6000 de copii. Parteneriatul dintre Edelweiss şi Institutul Mamei şi Copilului are ca obiectiv colectarea de fonduri pentru modernizarea instituţiei medicale. Banii colectaţi din vânzarea biletelor pentru concertul de sţmbătă vor fi transferaţi direct către Institutul Mamei şi Copilului, urmând a fi folosiţi pentru lucrări de reparaţii şi achiziţionarea de echipamente medicale necesare.

Concertul de caritate este denumit sugestiv: „Renaşte Moldova!”. Cu acest îndemn, organizatorii îi încurajează pe cei interesaţi să cumpere bilete la spectacol şi să ajute astfel Institutul Mamei şi Copilului. Folosirea fondurilor colectate din vânzarea biletelor se va face în mod transparent, opinia publică urmând a fi informată periodic cu privire la lucrările de reparaţii ce vor avea loc în beneficiul maternităţii.

Parteneriatului dintre Edelweiss şi Institutul Mamei şi Copilului are la bază buna colaborare anterioară. Obiectivul acestui nou proiect comun este modernizarea la standarde occidentale a Institutului şi asigurarea, astfel, a unor condiţii mai bune pentru pacienţi.

Anual, la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău sunt trataţi circa 33.000 de pacienţi, iar 88.000 de copii primesc consultaţii medicale. Institutul funcţionează de 31 de ani, aici fiind înregistrat anual cel mai mare număr de naşteri dintre toate maternităţile din ţară. Potrivit administraţiei Institutului Mamei şi Copilului, achiziţionarea unor aparate medicale moderne şi renovarea sălilor de naştere şi de operaţii sunt prioritare şi absolut necesare pentru a le asigura pacienţilor condiţii cât mai bune.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *