Sănătate

Lămâia, cel mai bun „medicament” în sezonul rece

Sucul de lămâie este un ingredient important în curele de slăbire, deoarece datorită lui se pierd mult mai repede kilogramele în plus. Sucul conţine enzime, care sprijină formarea colagenului. În afară de aceste caracteristici, lămâia reprezintă o soluţie foarte eficientă atunci când este vorba de cura de slăbire, de dezintoxicarea organismului, de curăţarea celulelor şi a sângelui. Lămâia s-a dovedit a fi un excelent remediu împotriva mai multor probleme de sănătate. Pe lângă combaterea răcelii, lămâile te pot ajuta să tratezi şi afecţiuni precum constipaţia, infecţiile urinare sau varicele.

1. Infecţii urinare

Sucul de lămâie are un efect uşor alcalin care este benefic pentru tractul urinar. Consumă sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie de două-trei ori pe zi.

2. Hipertensiune

Conţinutul de potasiu şi magneziu din lămâie relaxează arterele şi uşurează circulaţia sângelui. În plus, lămâile conţin flavonoide, nutrienţi recomandaţi pentru sănătatea arterelor. Include în alimentaţia ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

3. Varice

Lămâile, datorită vitaminei C, pot acţiona ca tonic asupra venelor având un efect antiinflamator şi de întărire a pereţilor vaselor. Masează picioarele cu un amestec din două picături de suc de lămâie, două de ulei de lavandă, trei de ulei de chiparos şi două de ulei de migdale.

4. Indigestie

Sucul de lămâie este recomandat pentru a ajuta digestia. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu un pahar de apă caldă şi consumă după fiecare masă.

5. Viroze

Este cunoscut efectul acestui fruct în combaterea simptomelor răcelii. Uleiul esenţial de lămâie este un bun expectorant şi este folosit ca ingredient de bază în multe medicamente pentru tratarea tusei.

6. Constipaţie

Lămâile au un conţinut bogat de pectină care ajută digestia şi combate constipaţia. Include în dieta ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

Consumul de lămâi poate fi foarte benefic pentru sănătatea ta, mai ales în perioadele reci. Vitamina C este vitală pentru un sistem imunitar puternic. Graţie conţinutului ridicat de vitamina C, cercetătorii au asociat consumul de lămâi cu un risc scăzut de deces provocat de cancer şi probleme cardiovasculare.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *