Culinar.md

Langoşi de post

Ingrediente
– 500 g faină albă
– 370 ml apă călduţă
– 20 g drojdie
– o linguriţă de sare
– o jumătate de linguriţă de zahăr
– ulei pentru prăjit

Mod de preparare
Punem drojdia împreună cu zahărul, o lingură de făină şi 100 ml apă călduţă într-un vas şi le amestecăm bine. Lăsăm la dospit aproximativ de 20 minute. Adăugăm restul de faină, restul de apă şi sarea şi frământăm cu roboţelul sau cu maşina de făcut pâine. Aluatul o să fie moale, dar staţi liniştite că aşa trebuie să fie. După ce a dospit cca 90 de minute, pe masa unsă cu ulei punem aluatul şi îl împărţim în 10 grămăjoare. E bine să aveţi mâinile unse cu ulei din belşug ca să nu vi se lipească aluatul de ele. Puneţi grămăjoarele pe o tavă unsă cu ulei sau pe hârtie de copt, lăsaţi la dospit cca 10 minute. Într-o tigaie puneţi ulei la încălzit, luaţi câte o grămăjoară de aluat, o întindeţi bine cu mâinile unse cu ulei şi o puneţi în uleiul încins. Aveţi grijă să nu vă stropiţi!

Când e copt pe o parte, întoarceţi langosul cu ajutorul unor cleşti de bucătărie. Când e prăjit bine pe amândouă părţile, scurgeţi de ulei şi puneţi pe o farfurie cu un şerveţel de hârtie ca să absoarbă uleiul. Când şerveţelul a absorbit uleiul, luaţi langosul şi îl puneţi pe o farfurie curată.
Langoşii sunt buni calzi, unşi cu: smântână, smântână cu mujdei, smântână şi telemea, smântână şi gem, gem simplu, nutella etc. Să îi mâncaţi în aceeaşi zi, deoarece a doua zi sunt tari, aşa că e preferabil să îi consumaţi în ziua în care i-aţi pregătit!

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *