Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 13:43
Abonamente

Guvern 14 Septembrie 2013, ora 11:49

Leancă a VIZITAT zonele afectate de inundații

Marime Font

 
 
 

Iurie Leancă s-a deplasat vineri, 13 septembrie, în raionul Cahul, unde ploile căzute în ultimele trei zile au afectat mai multe locuinţe. 

Oficialul a cerut crearea în regim de urgenţă a comisiei speciale pentru evaluarea pagubelor cauzate de inundaţii şi a menţionat că Guvernul va acorda ajutor celor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor.  

Premierul s-a documentat la faţa locului cu situaţia de pe străzile Alexei Mateevici şi Ioan Vodă din oraş. El a fost informat că în zonă au fost avariate 8 case, dintre care 3 aproape în totalitate. Prim-ministrul a inspectat şi calea ferată din apropierea oraşului Cahul, unde au loc lucrări de reparaţie a sectoarelor afectate de inundaţii, se arată într-un comunicat emis.



Tot ieri, Prim-ministrul a vizitat satul Crihana Veche, unde au fost avariaţi 15 kilometri de drum. Potrivit administraţiei locale, pierderile se estimează la 300-400 de mii de lei. Există pericolul şi pentru case de locuit, în special în zona unde s-a format o gaură în sol, cauzată de ploile din ultimii doi ani.

Şeful Guvernului a discutat cu sinistraţii şi cu responsabilii din raion, dar şi cu autorităţile din administraţia centrală. 

TIMPUL.MD via DIEZ.MD 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul



Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md