Leancă a VIZITAT zonele afectate de inundații

publicat în Guvern pe 14 Septembrie 2013, 11:49

Iurie Leancă s-a deplasat vineri, 13 septembrie, în raionul Cahul, unde ploile căzute în ultimele trei zile au afectat mai multe locuinţe. 

Oficialul a cerut crearea în regim de urgenţă a comisiei speciale pentru evaluarea pagubelor cauzate de inundaţii şi a menţionat că Guvernul va acorda ajutor celor care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor.  

Premierul s-a documentat la faţa locului cu situaţia de pe străzile Alexei Mateevici şi Ioan Vodă din oraş. El a fost informat că în zonă au fost avariate 8 case, dintre care 3 aproape în totalitate. Prim-ministrul a inspectat şi calea ferată din apropierea oraşului Cahul, unde au loc lucrări de reparaţie a sectoarelor afectate de inundaţii, se arată într-un comunicat emis.

Tot ieri, Prim-ministrul a vizitat satul Crihana Veche, unde au fost avariaţi 15 kilometri de drum. Potrivit administraţiei locale, pierderile se estimează la 300-400 de mii de lei. Există pericolul şi pentru case de locuit, în special în zona unde s-a format o gaură în sol, cauzată de ploile din ultimii doi ani.

Şeful Guvernului a discutat cu sinistraţii şi cu responsabilii din raion, dar şi cu autorităţile din administraţia centrală. 

TIMPUL.MD via DIEZ.MD