Astăzi 19 Iulie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 10:42
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 6 Octombrie 2016, ora 09:00

Leancă: Eu am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi

Marime Font

- Domnule Leancă, cum comentați faptul că sondajele apărute vă dă în continuare pe un loc slab în clasamentul candidaților la Președinție?

Nu cred în sondajele făcute de institutele de până acum. Ele au mai avut erori. Nu ar fi prima lor greșeală. Pot să vă spun că sunt pe un trend ascendent, ceea ce contează la acest moment. Sunt singurul candidat al dreptei care crește constant. Maia și Năstase scad. Asta este și din vina lor pentru că au creat o piesă de teatru după un scenariu prost scris. Maia a căzut în plasa lui Năstase, iar azi ei nu pot lua o decizie. Sunt sigur că vor participa amândoi la alegeri. Cetățenii vor observa atunci că au fost păcăliți.
Lupu nu are nicio șansă în turul 2. Cetățenii știu acest lucru. Sunt sigur că vor fi foarte mulți din PDM care îmi vor da votul, pentru că nu își doresc ca Dodon să ajungă Președintele Moldovei.

- Cetățenii vă reproșează că nu îl atacați pe Lupu, de ce nu îl atacați și vă axați pe atacurile la Dodon?

Dodon este raul cel mare pentru Moldova. El poate duce țara într-o criză. Dodon vrea o întoarcere în timp, vrea să arunce la gunoi realizările poporului. Vrea să renunțăm la Acordul de Asociere, ceea ce înseamnă practic că Moldova va fi lăsată fără resursele UE, înseamnă renunțarea la regimul fără de vize. Iată de ce îl atac pe Dodon. În loc să mergem spre dezvoltarea țării, spre un trai mai bun pentru cetățeni, socialistul de caviar vrea să ne bage într-o criză majoră.Lupu nu este un concurent real si direct pentru mine, el vine cu un mesaj care nu cred ca este credibil pentru populatie, daca avem in vedere trecutul sau, cel al omului care vrea sa conduca tara in UE. Eu in toata activitatea mea am demonstrat ca asta chiar fac, nu am venit cu aceasta tema acum, in campania electorala. Pe mine m-a surprins realmente tema aleasa de el pentru campanie, cred ca si pe cetateni.

Eu mi-aș fi dorit ca pe dreapta sa fie mai multa unitate si sa ne unim cumva toti impotriva celui care realmente vrea sa scoata tara de pe traseul european, Igor Dodon. Din pacate nu s-a putut, avem multi candidati de forma, iar asta poate duce la o catastrofa in alegeri.

- Deci dumneavoastră chiar credeți că veți ajunge în turul 2?

Da. Voi ajunge în turul 2. Sunt singurul candidat al dreptei care am dovedit că fac lucruri concrete. Oamenii spun că am fost cel mai bun Prim-Ministru. Am avut realizări pe care oamenii le-au văzut, au simțit efectele. Am adus bani pentru Moldova. Am renovat 800 de grădinițe. Am început gazoductul. Am mărit pensiile și salariile, am semnat Acordul de Asociere.Am obținut regimul fără de vize. Toate acestea au contat pentru oameni. De aceea, știu că ei vor alege un om al faptelor, care a demonstrat. Oamenii sunt foarte deștepți. Ei analizează candidații și aleg după propria analiză, indiferent de ce spune presa. Moldovenii știu că am experiența necesară, pentru a-i reprezenta cel mai bine. Cariera de diplomat contează foarte mult. Moldovenii vor un Președinte cu care să se mândrească, pentru că Președintele îi reprezintă peste hotare. Eu pot fi acel Președinte cu care moldovenii să se mândrească.

- Dumneavoastră aveți o imagine bună în Vest, vă cunoașteți cu Merkel, dar cu Estul cum rămâne?

Avem nevoie de relații bune cu Estul. Cu Ucraina, cu Rusia.

Eu am negociat cu Putin, cu Medvedev. Am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi. Eu vreau să avem o relație comercială bună cu Rusia. Ei au nevoie de produsele noastre, noi avem nevoie de piața lor. Pot să îmbunătățesc relațiile cu Kremlinul, dar în același timp, Moldova să rămână pe drumul spre Vest, spre bunăstare și prosperitate.

Sursa: Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 19 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Haz de necaz și minciuni de legat ochii

Povestea banilor continuă. Cum altfel, de vreme ce avem de îndurat dispariția miliardului? De atunci stăm pe datorii tot mai mari chiar dacă nu vom avea de unde să le întoarcem. Însă totul e pentru acum: să supraviețuim acum, să fim siguri că vom avea bani de pâine, să nu ne...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Povara impresionismului (politic) la moldoveni

Eu nu. Răspund celor ce mă (De ce, mă, voi mă?) atacă în presă. Mamei lor de presă gălbuie-vărgată! Eu nu, mai cu seamă. Acum când (precum glăsuiește pe una voce ziarul „Bătrânetul” de sâmbătă), citez: „e sfârșit de toamnă cu semilună pe cer pe la...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Din nou – poezie

Poezia, din regina artelor, ajunge de multe ori în edituri să fie o Cenușăreasă. În Republica Moldova cu atât mai mult. Majoritatea poeților fie publică în România, fie – cei mai mulți – își plătesc cărțile. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Familia creștină – între neînțelegere și bășcălie

Ca de obicei internetul (și mândria) a(u) rupt în două prietenii, colegii de serviciu, oamenii din aceleași sfere de activitate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Câte surprize încap în Campionatul Mondial de Fotbal?

Capul de afiș al optimilor a fost cu siguranță rezultatul obținut de Rusia împotriva Spaniei. Evident un rezultat neașteptat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Iulie 2018, de Dan Nicu

Statul interimar

Un sistem de justiţie pasibil de multe „calităţi”, însă nu de corectitudine, a anulat nişte alegeri locale perfect valide din nişte motive supte din deget, oferind un exemplu de ignorare şi sfidare a voinţei suverane a cetăţenilor.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Dreptatea divină

Situația din țara noastră, dar și din celelalte – oriunde ne uităm, fie chiar și peste Prut – pare mai dezastruoasă ca niciodată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 3 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Cu avionul la cumpărături

E interesant cât de mult suntem preocupați de teorii. Lăsăm impresia că ne merge atât de bine încât singura grijă e teoria, iar partea practică a vieții se întâmplă de la sine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Crucea de la răscruce. Moldova între nostalgia trecutului și nostalgia europeană

Motto: „Când ai zece pași de făcut, nouă pași sunt jumătatea drumului”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Răzvan Munteanu

O nouă bază militară a SUA în România?

„Nu cred că există o zi fără provocări din partea Rusiei”, a declarat în această săptămână ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, pentru presa de la București. Potrivit oficialului, provocările ruse sunt în spațiul aerian, maritim și cibernetic, dar totodată...

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

Eșecul Germaniei e un rezultat la care s-a „muncit” ani de zile. După ce în 2013 finala Ligii Campionilor se juca între două echipe germane, ambele conduse de antrenori germani, care cunoșteau jucătorii, a urmat Brazilia. Însă după Brazilia a venit primul pas al declinului:

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md