Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:31
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 6 Octombrie 2016, ora 09:00

Leancă: Eu am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi

Marime Font

- Domnule Leancă, cum comentați faptul că sondajele apărute vă dă în continuare pe un loc slab în clasamentul candidaților la Președinție?

Nu cred în sondajele făcute de institutele de până acum. Ele au mai avut erori. Nu ar fi prima lor greșeală. Pot să vă spun că sunt pe un trend ascendent, ceea ce contează la acest moment. Sunt singurul candidat al dreptei care crește constant. Maia și Năstase scad. Asta este și din vina lor pentru că au creat o piesă de teatru după un scenariu prost scris. Maia a căzut în plasa lui Năstase, iar azi ei nu pot lua o decizie. Sunt sigur că vor participa amândoi la alegeri. Cetățenii vor observa atunci că au fost păcăliți.
Lupu nu are nicio șansă în turul 2. Cetățenii știu acest lucru. Sunt sigur că vor fi foarte mulți din PDM care îmi vor da votul, pentru că nu își doresc ca Dodon să ajungă Președintele Moldovei.

- Cetățenii vă reproșează că nu îl atacați pe Lupu, de ce nu îl atacați și vă axați pe atacurile la Dodon?

Dodon este raul cel mare pentru Moldova. El poate duce țara într-o criză. Dodon vrea o întoarcere în timp, vrea să arunce la gunoi realizările poporului. Vrea să renunțăm la Acordul de Asociere, ceea ce înseamnă practic că Moldova va fi lăsată fără resursele UE, înseamnă renunțarea la regimul fără de vize. Iată de ce îl atac pe Dodon. În loc să mergem spre dezvoltarea țării, spre un trai mai bun pentru cetățeni, socialistul de caviar vrea să ne bage într-o criză majoră.Lupu nu este un concurent real si direct pentru mine, el vine cu un mesaj care nu cred ca este credibil pentru populatie, daca avem in vedere trecutul sau, cel al omului care vrea sa conduca tara in UE. Eu in toata activitatea mea am demonstrat ca asta chiar fac, nu am venit cu aceasta tema acum, in campania electorala. Pe mine m-a surprins realmente tema aleasa de el pentru campanie, cred ca si pe cetateni.

Eu mi-aș fi dorit ca pe dreapta sa fie mai multa unitate si sa ne unim cumva toti impotriva celui care realmente vrea sa scoata tara de pe traseul european, Igor Dodon. Din pacate nu s-a putut, avem multi candidati de forma, iar asta poate duce la o catastrofa in alegeri.

- Deci dumneavoastră chiar credeți că veți ajunge în turul 2?

Da. Voi ajunge în turul 2. Sunt singurul candidat al dreptei care am dovedit că fac lucruri concrete. Oamenii spun că am fost cel mai bun Prim-Ministru. Am avut realizări pe care oamenii le-au văzut, au simțit efectele. Am adus bani pentru Moldova. Am renovat 800 de grădinițe. Am început gazoductul. Am mărit pensiile și salariile, am semnat Acordul de Asociere.Am obținut regimul fără de vize. Toate acestea au contat pentru oameni. De aceea, știu că ei vor alege un om al faptelor, care a demonstrat. Oamenii sunt foarte deștepți. Ei analizează candidații și aleg după propria analiză, indiferent de ce spune presa. Moldovenii știu că am experiența necesară, pentru a-i reprezenta cel mai bine. Cariera de diplomat contează foarte mult. Moldovenii vor un Președinte cu care să se mândrească, pentru că Președintele îi reprezintă peste hotare. Eu pot fi acel Președinte cu care moldovenii să se mândrească.

- Dumneavoastră aveți o imagine bună în Vest, vă cunoașteți cu Merkel, dar cu Estul cum rămâne?

Avem nevoie de relații bune cu Estul. Cu Ucraina, cu Rusia.

Eu am negociat cu Putin, cu Medvedev. Am stat demn în fața lui Putin, Dodon a stat în genunchi. Eu vreau să avem o relație comercială bună cu Rusia. Ei au nevoie de produsele noastre, noi avem nevoie de piața lor. Pot să îmbunătățesc relațiile cu Kremlinul, dar în același timp, Moldova să rămână pe drumul spre Vest, spre bunăstare și prosperitate.

Sursa: Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md