Ultima oră

Leancă: Insist pe sancţionarea celor implicaţi în actele de CORUPERE a deputaţilor

Declaraţia aparţine prim-ministrului Iurie Leancă invitat la emisiunea „Moldova în direct” la postul public de televiziune Moldova 1. Premierul a subliniat că instituţiile de rigoare trebuie să-şi facă meseria ca toţi cei implicaţi în schemele de corupţie să fie sancţionaţi, notează IPN.

În opinia lui Iurie Leancă, coruperea deputaţilor este un act de mare anvergură, care putea răsturna situaţia internă din Moldova, dacă ar fi reuşit. „Insist pe sancţionarea dură a acelor din spatele actelor de corupere a deputaţilor şi sper că organele responsabile să vină cât mai curând cu constatări. Vreau să sper că deputaţii noştri înţeleg exact care este miza şi prin ce situaţie trecem”, a spus prim-ministrul.

Două persoane sunt bănuite că ar fi încercat să transmită, printr-un intermediar, 250 de mii de dolari unui deputat din Coaliţia Pro Europeană ca acesta să părăsească fracţiunea din care face parte. CNA şi Procuratura Anticorupţie nu dezvăluie numele deputatului şi nici fracţiunea din care face parte.

Bănuiţii au fost reţinuţi în momentul în care transmiteau suma intermediarului. CNA precizează că această tentativă de corupere nu are nimic în comun cu anunţul deputatului Iurie Bolboceanu de a părăsi fracţiunea Partidului Democrat. Cercetările au fost iniţiate în baza sesizărilor făcute de alţi deputaţi din Parlament. Anchetatorii au stabilit că deputatul vizat urma să primească o parte din bani, iar după ce anunţa că părăseşte coaliţia, şi restul sumei.

Unul dintre reţinuţi este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne, s-a afirmat că a ocupat funcţia de consilier al ministrului. Deocamdată, nu se cunoaşte ai cui sunt banii.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *