Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Guvern 10 Octombrie 2014, ora 16:51

Leancă: România a acordat Republicii Moldova pentru diverse proiecte o sumă ”impresionantă”

Marime Font

Premierul moldovean Iurie Leancă a declarat vineri că guvernul condus de Victor Ponta a alocat în decurs de doar un an și două luni o sumă fără precedent în istoria relației București-Chișinău - 40 milioane de euro - și a adăugat că suma este impresionantă mai ales prin proiectele derulate care vizează domenii esențiale cum ar fi educația și cultura.

"Astăzi când mergeam spre Cahul pentru a-l întâlni pe dl. prim-ministru am făcut un calcul matematic cam câți bani a alocat Guvernul României în frunte cu Victor Ponta într-o perioadă de un an și două luni de zile (...) Și iată, am ajuns la o cifră impresionantă, în jur de 40 milioane de euro. Este o cifră în sine foarte grăitoare dacă te gândești și la proiectele care rezultă din această cifră fără precedent.

Niciodată așa ceva nu s-a mai întâmplat în relația dintre Chișinău și București. Aceasta înseamnă grădinițe, înseamnă SMURD (...) înseamnă multe, multe alte proiecte. De exemplu, autobuze școlare, pe care le vom vedea astăzi la Chișinău. Știu că le așteaptă multă lume cu nerăbdare, așa încât, dragă Victor, îți mulțumesc foarte mult. Ție, în primul rând, și colegilor pentru că ne ajuți să depășim problemele inerente acestei perioade foarte dificile", a declarat premierul Iurie Leancă, potrivit Agerpres.Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că Guvernul de la Chișinău și celelalte autorități moldovene sunt parteneri serioși pentru guvernul de la București.

"Cred într-adevăr în drumul european al Moldovei și în obiectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova, iar eu cred că fac ceea ce trebuie să facă orice prim-ministru de la București. Și anume să se gândească și nu doar cu vorbe și sentimente, ci cu fapte, care sunt lucrurile concrete pe care le facem pentru oamenii de pe ambele maluri ale Prutului (...)

Asta înseamnă să fim frați și prieteni. Trebuie să ne ajutăm. (...) Și asta va dovedi cetățenilor din Republica Moldova că o societate proeuropeană, prodemocratică aduce și bunăstare, nu doar necazuri sau crize. (...) Așa că voi continua să fac acest lucru din orice poziție voi ocupa în statul român.(...). Și voi spune de fiecare dată (...) Eu cred că România și Republica Moldova vor fi, noi ne dorim, în 2019, împreună în Uniunea Europeană", a declarat Ponta.

Sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md