Politică

Leanca SUPRINS că PCRM se bucură de EMBARGOUL vinurilor

În 2006 decizia a fost, într-o măsură oarecare, provocată de comunişti, a declarat Iurie Leancă. El explicat că decizia de atunci a Rusiei a fost luată după ce Chişinăul a respins Memorandumul Kozak, chiar dacă tot autorităţile comuniste de atunci îl lansaseră.

În acest context, Leancă s-a declarat surprins de bucuria opoziţiei ocmuniste atunci când Rusia a anunţat impunerea acestor interdicţii. ”Surprinde declaraţia de bucurie a comuniştilor că Moscova a impus acest embargou. Este o decizie în detrimentul statului şi cetăţenilor pe care ei pretind să-i servească”, a declarat Leancă la postul de televiziune TV7.

Referindu-se la acţiunile Federaţiei Ruse, Leancă a sugerat că acestea ar fi îndreptate împotriva vectorului european al Republicii Moldova, dar a menţionat că acest embargou va avea un impact cu mult mai mic decât în 2006, deoarece producătorii moldoveni depind într-o măsură mult mai mică de piaţa rusă. ”Va fi o pierdere pentru producători, dar nu una comparabilă cu cea din 2006. Astăzi nu suntem la fel de vulenerabili. Ponderea peiţei ruse este mult mai mică decât în 2006. Suntem capabili să rezistăm unor asemenea provocări”, a declarat el.
Iurie Leancă a mai anunţat că în cel mult zece zile Comisia Europeană ar urma să decidă majorarea cotelor de import a vinurilor moldoveneşti. Totodată, premierul a menţionat că autorităţile depun toate eforturile pentru menţinerea unui dialog cu partea rusă şi pentru păstrarea acestei pieţe. ”În primul rând discutăm cu partenerii ruşi şi o să vedem zilele următoare dacă putem găsi soluţii şi discutăm cu alţi parteneri pentru a ne asigura cu altă piaţă”.

Amintim că anterior mai mulţi politicieni şi analişti politici au sugerat că decizia Federaţiei Ruse privind embargoul ar fi putut provocată de opoziţia comunistă. Mai mulţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni au efectuat vizite la Moscova cu puţin timp înainte de interdicţia impusă de Federaţia Rusă.

Sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *