Media

Lecţii de jurnalism organizate la Botoşani pentru adolescenţii din Bălţi

Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani şi de asociaţia culturală botoşăneană ce l-a iniţiat, el având la bază un parteneriat cu AIESEC Bălţi.

Adolescenţii au participat la dezbateri privind lumea radioului, moderator fiind Gina Poenaru, corespondent la Radio România Actualităţi. Discuţiile s-au finisat cu o ieşire în eter, cele mai interesante idei regăsindu-se în reportajul realizat de Gina Poenaru şi difuzat la postul naţional de radio. O istorie a presei scrise botoşănene a fost prezentată de jurnalistul Dumitru Ivan – veteran al ziariştilor botoşăneni, incursiunea domniei sale în trecut fiind primită cu aplauze de către adolescenţi.

Un interes major a trezit, în rândul participanţilor la tabără, incursiunea în tainele unui studio de televiziune – Tele M Botoşani. Ziariştii şi tehnicienii postului de televiziune le-au dezvăluit secrete picante ale meseriei lor, studenţii şi liceeni având ocazia să participe la prezentarea ştirilor de seară în direct, dar şi să discute ca între prieteni cu prezentatorul lor, Sorin Andronache. Finalul serii a fost dat de prezenţa în direct a tinerilor la Emisiunea „Taverna”, moderată de Cristian Costăchel.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *