Guvern

Legea bugetului va fi discutată în comisiile parlamentare abia săptămâna viitoare

Ioniţă a declarat că disputele asupra proiectului vor avea loc săptămâna viitoare. „Anul acesta, ca şi anul trecut, suntem în constrângeri de timp legate de procesul electoral. Pe de o parte, ar fi foarte bine să încheiem procesul de votare a politicii fiscale şi a Legii bugetului până la 31 martie, însă, aceste două acte normative au venit ieri în Parlament. Partea bună este că Ministerul Finanţelor este foarte amabil şi, în momentul în care legea este transmisă la Guvern, ea este trimisă neoficial şi Parlamentului”, a spus Ioniţă, adăugând că fiecare deputat a avut posibilitatea deja de două săptămâni să lucreze şi la politica fiscală, şi la buget. „Mai mult decât atât, au avut loc foarte multe discuţii pe marginea acestui subiect. Mai în glumă, mai în serios, în condiţia când opoziţia nu-şi face meseria, discuţiile publice au avut loc între componentele Alianţei. Cele mai dificile şi principiale subiecte au fost discutate în Alianţă, ceea ce constituie un lucru benefic”, a afirmat preşedintele comisiei. Potrivit lui, în afară de declaraţii şi incriminaţii că totul este rău, fracţiunea Partidului Comuniştilor nu a adus niciun argument până la această etapă. 

Igor Dodon, membru al comisiei, reprezentantul PCRM, consideră că procesul de elaborare a politicii fiscale şi a Legii bugetului este caracterizat de încălcări grave ale prevederilor Legii privind sistemul bugetar şi procesul bugetar. Potrivit blogului personal al lui Dodon, politica fiscală şi Bugetul de stat pentru anul 2011, propuse de Guvern, vor afecta mediul de afaceri prin creşterea poverii fiscale.

Vicepreşedintele comisiei, Vadim Cojocaru, reprezentantul PL, a declarat că proiectul Legii trebuie să fie votat şi va fi votat cu mici completări şi îmbunătăţiri. „Fracţiunea optează pentru ca, până la finele lunii, Legea bugetului să fie aprobată”, a declarat el.

Secretarul comisiei, Valeriu Guma, reprezentantul PD, a specificat că abia ieri (n.r. – marţi) a primit proiectul Legii bugetului. „Suntem încă în procedură de examinare. Avem nevoie de câteva zile pentru a-l studia. Vom lucra într-un ritm mai intensiv şi ne vom strădui să reuşim ca, până la sfârşitul lunii, legea să fie adoptată”, a spus Guma.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *