Actualitate

Legea cu privire la energia electrică va fi publicată în Monitorul Oficial

Documentul defineşte rolul şi responsabilitățile autorităților competente, funcțiile, obligațiile şi drepturile operatorului de transport/sistem, ale operatorilor de distribuție, ale producătorilor, furnizorilor şi consumatorilor de energie electrică pentru a garanta siguranţa aprovizionării cu energie electrică şi buna funcționare a sistemului electroenergetic.

Potrivit legii, consumatorii de energie electrică îşi vor putea schimba furnizorul la alegere. „Fiecare consumator are dreptul la alegerea liberă şi la schimbarea furnizorului, în condiţiile în care şi-a onorat obligaţiile de plată a energiei electrice consumate către furnizorul actual, precum şi dreptul de a dispune de toate datele relevante cu privire la consumul de energie electrică”, se menţionează în Nota informativă a proiectului.

Documentul va încuraja intrarea pe piaţa energiei electrice a noilor furnizori, fapt care va contribui la dezvoltarea concurenţei în sectorul energetic, precum şi sporirea securităţii aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor finali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *