Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Moldova 6 Octombrie 2017, ora 17:29

politicăLegea prin care integrarea europeană va fi consfințită în Constituție va fi elaborată în decurs de 45 de zile. Grupul de lucru se întrunește de săptămâna viitoare

Marime Font

 
 
 

Parlamentul a votat în ședința de astăzi proiectul de hotărâre privind demararea procesului de modificare a Constituției și introducerea referinței la integrarea europeană a R. Moldovei.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, timp de 45 de zile, grupul de lucru va elabora proiectul de lege, care va fi dezbătut apoi și votat în Legislativ.

În sfârşit, a fost aprobat acest proiect de hotărâre. E o etapă importantă privind apropierea de Uniunea Europeană. Singurul model prin care Republica Moldova poate să se dezvolte într-un ritm accelerat e modelul Uniunii Europene. Urmează în 45 de zile ca acest grup să elaboreze cu specialiștii în dreptul constituţional și politică externă şi apoi să fie iniţiat în Parlament, că ulterior să votăm acest proiect de lege, inclusiv și foștii colegi din coaliţie. Contăm foarte mult pe votul acestora, când va fi necesar să aprobăm acest proiect de lege”, a declarat Andrian Candu.Grupul de lucru va fi format din deputați și experți în drept constitutional și reprezentanți ai Minsterului de Externe. Ședințele grupului vor începe săptămâna viitoare.

Proiectul de hotărâre privind formarea grupului de lucru a fost înregistrat în Parlament de către un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PDM, în frunte cu președintele Legislatiuvlui, Andrian Candu, iar inițiativa a fost lansată, în septembrie, de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Timpul.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul