Actualitate

Legea privind asigurarea egalităţii a fost votată

Ministrul justiţiei, Oleg Efrim, a declarat că legea reprezintă un mecanism de asigurare a egalităţii cetăţenilor, în conformitate cu prevederile articolului 16 din Constituţie şi cu directivele europene din domeniu.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a menţionat că această lege nu deschide uşa şi nu asigură nicio bază necesară pentru admiterea unor temeri asa ca: familii homosexuale, adopţii de copii, parade gay. Legea nu suprimă slujitorii bisericii şi nu pune pe nimeni sub responsabilitate administrativă sau penală. Spicherul a menţionat că adoptarea legii vine să asigure baza necesară pentru neadmiterea discriminării pe principii de apartenenţă etnică, lingvistică ş.a.

Deputatul din grupul socialiştilor, Veronica Abramciuc, care a votat împotrivă, a declarat că deputaţii AIE sunt presaţi din exterior să susţină acest proiect de lege. Potrivit parlamentarei, legea în cauză sfidează credinţa, valorile şi Constituţia Republicii Moldova. Veronica Abramciuc a mai spus că, susţinâd acest proiect de lege, AIE înscrie o pagină neagră în istoria statului.

Proiectul de lege privind asigurarea egalităţii a fost votat de 53 de deputaţi. Liberal-democratul Valeriu Ghileţchi a declarat pentru presă că a votat împotrivă reieşind din convingerea sa personală că orientarea sexuală netradiţională este incorectă. Deputatul presupune că sintagma „orientare sexuală”, care a rămas în lege într-un articol ce se referă la angajarea în câmpul muncii, ar avea în spatele ei o agendă pe care vor încercă să o realizeze cei care susţin mişcarea de orientare sexuală netradiţională.

Adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii şi a Legii cu privire la CCCEC constituie o condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru ca Republica Moldova să avanseze în dialogul privind regimul liberalizat de vize.

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *