Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 15:06
Abonamente

Snooker 21 Aprilie 2010, ora 18:41

Legendarul Steve Davis a acces în optimile Campionatului Mondial

Marime Font

 
 
 

Unul din cei mai longevivi snooker-işti de pe mapamond, Steve Davis demonstrează o prestaţie fascinantă la ediţia actuală a campionatului Mondial, care se desfăşoară în aceste zile, în Crucible (Marea Britanie).

La a 31-a sa participare consecutivă într-un mondial, talentatul jucător în vârstă de 51 de ani a reuşit să acceadă în etapa optimilor de finală, după ce l-a învins într-o luptă crucială, pe Mark King.

Cei doi jucători au oferit un spectacol inedit, în finalul zilei a patra de competiţie la teatrul din Crucible. După îndelungate dueluri ale tacurilor, Steve a reuşit să se impună în final cu 10-9, într-o partidă care s-a transformat într-o utilă lecţie pentru începători, incluzând cele mai importante calităţi ale acestui sport, suspans, încordare, lovituri tactice de excepţie şi reuşite care au smuls ropote de aplauze.Prima şansă la victorie i-a aparţinut lui Davis, care a condus cu 9-8. King a controlat jocul 18, reuşind să adune pe tabelă 70 puncte. Pentru un singur snooker, Davis a revenit la masă şi a pus presiune pe oponentul său. În cele din urmă veteranul circuitului mondial a comis o eroare cu bila albă şi a trimis meciul în frame-ul decisiv.

Ratarea la bila verde în segmentul al 19-lea al partidei l-a trimis pe Davis în fotoliu şi balanţa părea că s-a înclinat decisiv în favoarea lui King, dar şi acesta a ratat bila roz, astfel că echilibrul a revenit pe masa de joc. Davis şi-a apropiat victoria bilă cu bilă, meciul rămânând în suspans până la generoasa bilă roz.

De şase ori campion mondial, Steve Davis continuă parcursul fenomenal la ediţia din acest an a Campionatului Mondial, unde în faza optimilor se va întâlni cu scoţianul John Higgins, întâlnirea celor doi anunţându-se încă de pe acum una de colecţie.

De asemenea, în semifinale, se vor disputa alte două meciuri atractive: Mark Selby - Stephen Hendry şi Ronnie O'Sullivan - Mark Williams.

La această oră, în Crucible continuă meciurile din optimi dintre Ding Junhui - Stuart Pettman (scorul de ieri 8-1) şi Ryan Day - Mark Davis (4-5).


Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md