Sănătate

Legume proaspete sau conservate?

La prima vedere, varietatea nu poate fi decât în avantajul nostru, însă uneori devine dificil să iei cea mai potrivită decizie, când suntem înconjurați de o ofertă prea bogată. Pentru o viață echilibrată, este recomandat consumul de legume, indiferent de sezon, dar în mod special cele proaspete care deja au apărut în piață.

Dacă doriți totuși să le congelați, trebuie să știți că, pentru a-și menține conținutul de vitamine, legumele trebuie congelate imediat după ce au fost culese, fără a fi depozitate în prealabil. În cazul legumelor ce urmează a fi consumate proaspete, acestea trebuie transportate în cele mai bune condiții și apoi depozitate într-o încăpere răcoroasă, de exemplu, în cămară, unde vor fi păstrate pe o perioadă scurtă de timp.

Este bine de reținut că atât legumele proaspete, cât și cele congelate sau conservate, pot avea un aport semnificativ de vitamine, dacă sunt preparate în mod corect. De exemplu, în cazul legumelor congelate nu este recomandată dezghețarea înainte de a le găti, iar apa trebuie încălzită și apoi adăugate legumele. Dacă preferați legumele conservate, gătiți-le în sucul lor propriu și nu le lăsați să fiarbă îndelungat. Este recomandat să nu le amestecați în mod excesiv, în momentul în care le gătiți. Odată preparate, utilizați cuptorul cu microunde pentru a le reîncălzi.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *