Femeia

Liber prin mintea femeilor: Aproape un an cu „Femeia”

Timp de aproape un an, am aşternut aici rânduri ofensatoare, delicate, războinice, simpatice, filozofice şi unele chiar apreciate – şi asta pentru că eu văd femeia astfel. Femeia este totul şi, dacă nu eşti capabil să îi vezi trăsăturile în mod individual, ca apoi să construieşti imaginea de ansamblu, înseamnă că eşti orb pe jumătate, ignorant, un bărbat ce se găseşte în media Societăţii.

Articolele pe care le-am scris mi-au folosit, dar mi-au şi dăunat. Pe de o parte, au apărut femei în viaţa mea, după ce au citit unele creaţii, impresionate fie de sinceritatea mea, fie de curaj, fie de modul de a privi lucrurile. De cealaltă parte sunt femeile care au găsit textele după ce am pus bazele unei poveşti drăguţe şi nu au fost foarte încântate de ceea ce au citit. Adevărata problemă constă în domnişoarele care cunosc această revistă înainte de a fi împreună şi fac pasul înapoi de teama percepţiilor mele sau simţindu-se ofensate de felul în care am tratat anumite subiecte…

De ce perseverez? Pentru că-mi place la nebunie să analizez, să împărtăşesc, să scriu şi să stârnesc reacţii prin simple cuvinte. Ofensa apare în mintea celor care se regăsesc în situaţiile zugrăvite. Aşa că gândeşte-te înainte să rupi pagina şi să o arunci la gunoi din cauza unui subiect incomod. Te caracterizează? Altfel cum te-ar deranja?.. Nu reacţionezi decât la elemente care sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine. E psihologie curată şi aş ruga-o pe colega din partea de jos a paginii, Silvia Ursu, să abordeze într-un articol această latură a minţii umane.
Nu sunt un expert, un „Hitch” (film cu Will Smith) al mentalului feminin, dar am trecut prin câteva experienţe cel puţin interesante şi nu am făcut altceva decât să le relatez prin filtrul personal. Nu sunt obiectiv şi nu mă interesează dacă ceea ce scriu supără pe cineva. Mă bucur dacă reuşesc să mişc măcar un fir de păr pe pielea unei cititoare şi, mai ales, dacă aceasta se va aşeza noaptea în pat, rumegând ideea unui articol.

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *