Timpul Local

Liberal-democraţii îşi recrutează noi membri

El a specificat că printre aceştia sunt reprezentanţi ai tineretului studios de la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Universitatea Pedagogică “Ion Creangă”, Universitatea Agrară, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea de Studii Europene, Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău, precum şi liceeni cu drept de vot de la liceele „Gheorghe Asachi” şi „Liviu Deleanu” din Chișinău.

Aliona Ciubotaru, studentă la Universitatea Pedagogică “Ion Creangă” şi-a motivat decizia de aderare prin faptul că Organizaţia de Tineret a PLDM îi reprezintă pe deplin interesele. „Nu sunt indiferentă faţă de viitorul meu. Conştientizez importanţa implicării tinerilor în viaţa politică a ţării. În viziunea mea, PLDM este forţa capabilă să aducă noi standarde de viaţă, să asigure creşterea nivelului de bunăstare a populaţiei şi integrarea europeană a ţării noastre. Şi noi vrem să punem umărul la realizarea acestor obiective”, a menţionat Aliona Ciubotaru.

La rândul său, Victor Nicolăescu, student la ASEM, a declarat: „Suntem tineri, deştepţi, energici, setoşi de libertate şi democraţie. Sperăm că gestul nostru îi va convinge şi pe ceilalţi tineri să se implice în viaţa social-politică pentru edificarea unui viitor prosper al ţării noastre”.
Noii membri ai Tineretului Liberal Democrat au adresat un apel către tinerii din Republica Moldova să le urmeze exemplul, să demonstreze prin acţiuni concrete că vor să trăiască într-o ţară liberă, prosperă şi europeană.

La finele conferinţei a fost citită o declaraţie în care se menţionează că schimbările pozitive din Codul Electoral, care permit studenţilor să voteze indiferent de viza de reşedinţă, sunt un pas uriaş în creşterea rolului tinerilor în exerciţiul democratic de a alege viitoarea guvernare. „Astăzi, mai mult ca oricând, viitorul depinde de noi”, se spune în declaraţie.
Actualmente, Organizaţia de Tineret a PLDM numără peste 12.600 de membri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *