Cultură

Liceul artistic „I. Vieru” va fi patronat de Principele Radu

Șefa Serviciului de presă al Ministerului Culturii, Ala Pîslariuc, a precizat pentru agenție că un document, în acest sens, a fost înmînat conducerii liceului, zilele trecute, la Palatul Elisabeta din București.

Astfel, începînd cu anul viitor, la Domeniul Regal Sinaia va fi organizată în fiecare vară o tabără de creație, în cadrul căreia elevii moldoveni vor putea face studii de pictură, inspirîndu-se din natură și din lucrările marilor pictori, expuse la Castelele Peleș și Pelișor.

Directorul adjunct al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, Cristina Chelaru, a menţionat că Înaltul Patronaj Regal a fost acordat instituției în urma vizitei Principelui Radu în octombrie curent la Chişinău.

„Sîntem onoraţi pentru faptul că am primit această susținere din partea Casei Regale. Este un pas important pentru instituţia noastră în colaborările pe care le vom iniţia anul viitor. Astfel, elevii vor avea posibilitate să valorifice tezaurul culturii româneşti din punct de vedere cultural şi istoric, patrimoniul pe care-l deţin palatele regale, mai cu seamă pictura de şevalet a marilor artişti clasici, precum şi să comunice cu diverse societăţi culturale din România”, a accentuat Cristina Chelaru.

Liceul Academic de Arte Plastice a fost fondat în anul 1969, avînd deja 46 de promoții de absolvenți.

Din anul 1989, instituția poartă numele marelui pictor Igor Vieru, nume de referință în pictura națională.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *