Istorie

Liceul Teoretic „M. Kogălniceanu” la 20 de ani de activitate

Deschiderea oficială a Zilelor liceului a avut loc ieri. Sărbătoarea a început cu imnul instituţiei, scris de către doi dintre elevi – Ecaterina şi Andrei Tostogan.

„La cei douăzeci de ani de activitate, ne putem mândri cu un anumit nivel al culturii organizaţionale, experienţă pe care am vrea să o împărtăşim şi cu alte instituţii de învăţământ”, a declarat Natalia Timofei, directoarea Liceului „Mihail Kogălniceanu”. Ea a remarcat succesele obţinute de către elevi în ultimele două decenii. În prezent, circa 1000 de absolvenţi ai liceului îşi continuă studiile la instituţii de învăţământ superior din ţară şi de peste hotare, iar mulţi dintre cei care au studiat aici activează cu succes în diverse domenii profesionale.

La inaugurarea oficială a manifestărilor a participat ambasadorul Germaniei în R. Moldova, dr. Berthold Johannes, care a remarcat succesele obţinute de către elevi, mai cu seamă în cadrul reţelei de şcoli internaţionale DSD. De asemenea, la eveniment a fost prezent, împreună cu un grup de profesori, Vasile Nicoară, directorul Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, instituţie cu care liceul colaborează de mai mulţi ani. Printre invitaţi au mai fost Valentina Mion, Lilia Ianov şi Vasilisa Iluţă de la Ministerul Educaţiei, Maria Gârleanu de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău, precum şi mulţi directori şi profesori de la instituţii de învăţământ din municipiu şi din republică.

Tot ieri a avut loc şezătoarea „Şcoala prietenoasă copilului”, acţiune care, potrivit directorului adjunct, Elena Beregoi, va avea loc pe parcursul întregului an în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar.
Astăzi aici se va desfăşura conferinţa jubiliară cu genericul „ Mihail Kogălniceanu – personalitate europeană”, iar apoi instituţia va fi sfinţită de către un sobor de preoţi în frunte cu protoiereul Pavel Borşevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din capitală.

Misiunea Liceului „Mihail Kogălniceanu”, ne-a mai spus directoarea Natalia Timofei, este de a realiza o educaţie de calitate, bazată pe profesionalism şi cooperare, care să asigure oportunităţi de studiere aprofundată a limbii germane şi utilizarea tehnologiilor informaţionale, racordate exigenţelor societăţii. Obiectivul principal al politicii educaţionale a liceului îl constituie formarea deprinderilor comportamentale, aptitudinilor şi cunoştinţelor de cultură generală, precum şi instruirea în spiritul valorilor naţionale şi al celor germane.
O parte din orele de germană sunt predate aici de profesori din Germania.
În prezent, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” învaţă 707 elevi, repartizaţi în 27 de clase. Liceul dispune de un colectiv didactic alcătuit din 47 de profesori, inclusiv un doctor în ştiinţe istorice, un doctorand, doi profesori cu grad didactic superior, 13 profesori cu grad didactic unu şi 27 de profesori cu grad didactic doi. Instituţia dispune de 37 săli de studiu, două ateliere, două săli de sport, două săli de computere şi una de festivităţi, precum şi de cantină modernă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *