Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:22
Abonamente
 
 
 

Economie Mondială 26 Mai 2016, ora 16:17

Liderii din G7: Economiile emergente sunt într-o situaţie gravă

Marime Font

Liderii statelor din grupul celor mai dezvoltate şapte state ale lumii (G7) şi-au exprimat îngrijorarea, la o reuniune din Japonia, în legătură cu evoluţia economiilor emergente. 

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a făcut o comparaţie cu criză financiară globală din 2008, dar nu toţi partenerii din G7 au părut să fie de acord.

Participanţii la reuniune sunt însă de acord asupra necesităţii flexibilizării cheltuielilor, pentru stimularea creşterii economice, dar momentul şi mărimea acestora să depindă de fiecare ţară, a declarat adjunctul şefului de cabinet al premierului japonez, Hiroshige Seko.El a adăugat că unele ţări, cum ar fi Marea Britanie şi Germania, nu consideră necesare aceste cheltuieli de stimulare.

"Liderii din G7 au exprimat punctul de vedere că economiile emergente se află într-o situaţie gravă, dar există şi opinii că actuală situaţie economică nu este o criză”, a spus Seko, după prima zi a summit-ului de două zile al G7 care are loc la Ise-Shimă, în centrul Japoniei.
Abe a prezentat date conform cărora preţurile mărfurilor au scăzut cu 55% în perioada iunie 2014-ianuarie 2016, în aceeaşi măsură că în intervalul iulie 2008-februarie 2009, după prăbuşirea băncii americane Lehman Brothers.

Abe speră, potrivit unor surse, să se folosească de declaraţia reuniunii G7 privind economia globală drept justificare pentru un pachet fiscal de stimulare care ar putea amână majorarea taxei pe vânzări de la 8% la 10%, planificată pentru aprilie 2017.

Preşedintele american Brack Obama a declarat într-o conferinţă de presă că a subliniat importantă descurajării devalorizării monedelor, care ar putea tentă unele state, pentru susţinerea exporturilor.

Alte subiecte ale summitului includ terorismul, securitatea cibernetică, securitatea maritimă, inclusiv politică Chinei în Marile Chinei de Est şi de Sud, unde Beijingul are dispute teritoriale cu Japonia şi mai multe state din sud-estul Asiei.

Sursa: wall-street.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md