Liderul de la Condrița și-a MINȚIT cetățenii chiar și de revelion!

publicat în Actualitate pe 5 Ianuarie 2019, 00:03

Liderul de la Condrița și-a felicitat supușii  într-un studiou improvizat la Condrița, îmbrăcându-se în palton strâmt, citind de pe prompter un discurs  electoral într-o limbă păsărească. În felicitarea sa, Igor Dodon, a mințit cetățenii că iși rostește discursul în chiar fața Președinției Republicii Moldova, „care este simbol al statalității” anunță Portalul de ştiri din Băți NordNews.

E treaba președintelui să considere clădirea dată drept un „simbol al statalității”, dar faptul că el se afla cu cinci minute înaitea venirii lui 2019 în fața Președinției, ar putea fi pus sub îndoială.

Echipa nordnews.md s-a întrebat cum de a fost posibil ca, aflându-se în fața edificiului cu stema de stat și în condiții meteorologice specifice (temperatura medie la Chișinău de Revelion a fost de 0/ -1 grade Celsius), din gura președintelui să iasă doar cuvinte nu și, cum ar fi fost normal, aburi.

Ca să înțelegeți mai bine despre ce vorbim, vom invoca, comparative, discursul rostit de idolul politic a lui Igor Dodon, Vladimir Putin în fața Kremlinului. Cum în centrul Moscovei era la 31 decembrie 2018 o temperatură -3 grade Celsius, din gura lui Putin, odată cu literele de felicitare, ieșea și abur. Mai mult chiar, dacă discursul liderului de la Kremlin era ornat de sunetele de fundal, produse de circulația transportului auto, în cazul mesajului lui Dodon e o liniște totală, deși Președinția RM se află la cel mult 15 metri distanță de strada centrală Ștefan cel Mare.

Vă propunem să comparați circumstanțele exprimării mesajelor de felicitare:


Specialiștii, solicitați de nordnews să-și exprime opinia, consideră că mesajul de Revelion a fost filmat mai degrabă într-un studio, fiind utilizată tehnologia Chroma key. Aceasta este o tehnică de suprapunere a imaginilor în care culoarea uneia sau o porțiune cromatică este îndepărtată, pentru a replica, de exemplu, ilustrațiile unor benzi desenate originale.

Amintin că Igor Nicolaevici Dodon a fost ales președinte al Republicii Moldova la 13 decembrie 2016.DUMITRU PELIN
 https://nordnews.md